Diari Més

Sanitat

La nova Unitat d'Assistència Nefrològica de Tortosa ja està en funcionament

Els pacients d'hemodiàlisi rebran tractament a les noves instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús des d’avui dilluns

La modernització, tecnologia, accessibilitat i major confort d'aquest equipament millora l'atenció als pacients.

La nova Unitat d'Assistència Nefrològica de Tortosa ja està en funcionamentAjuntament de Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Unitat d'Assistència Nefrològica, ubicada al recinte de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, ha entrat en funcionament avui dilluns, 30 de juliol. La modernització, tecnologia, accessibilitat i major confort d’aquest equipament millora l’atenció als més de 150 pacients d’hemodiàlisi i als 3.000 que anualment s’atenen a les consultes externes. Tot i que les instal·lacions s’han posat en marxa aquest dilluns, es preveu que la inauguració oficial se celebri al setembre.

La nova Unitat d'Assistència Nefrològica s'ha construït al costat de l'accelerador lineal que des de fa deu anys presta el servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l'Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats, dividits en l'àrea d'administració, consultes externes i àrea de tractament d'hemodiàlisi. A consultes s'han ubicat 3 consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. L'àrea d'hemodiàlisi té dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d'espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d'aigües i zona de concentrats.

Per a la realització del tractament, l’equipament disposa d'una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitoris d'última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat. S'ha equipat també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi ha una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius.

La societat municipal GESAT va adjudicar a l'empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipament de la nova Unitat d'Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros. L’ actuació ha estat finançada íntegrament per l'administració municipal.

tracking