Diari Més

Judicial

L'exalcalde d'Amposta rebutja pactar amb Fiscalia i la jutge decidirà en breu si envia a judici el cas de les dietes

El denunciant del cas, el regidor Germán Ciscar, creu que «la contundència de les proves» seuran a Manel Ferré al banc dels acusats

L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, en una imatge d'arxiu.

Un jurat popular jutjarà l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, acusat de malversació en cas de les dietes duplicadesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré i l'Ajuntament d'Amposta, com a acusació personada, han comparegut, aquest dilluns, a la vista inicial davant de la jutgessa d'instrucció número 2 d'Amposta, a partir de la qual la magistrada decidirà si s'obre definitivament el procés de judici oral contra Ferré pel cas de les presumptes dietes duplicades o si l'arxiva, un cop escoltades les parts. La decisió és preveu que es conegui en breu. Ferrè ha rebutjat un pacte amb la Fiscalia i el consistori d'Amposta perquè suposaria acceptar conformitat condemnatòria i insisteix en la seva innocència. A la sortida del jutjat, l'exalcalde ampostí ha defensat que assumeix el procés amb «la consciència molt tranquil·la» i que donarà les explicacions públiques pertinents un cop es tanqui. Per al seva banda, el denunciant del cas, el regidor no adscrit de l'Ajuntament d'Amposta, Germán Ciscar, ha demanat que el cas sigui jutjat i s'ha mostrat convençut que així serà «per la contundència de les proves».

L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, estava citat aquest dilluns, juntament amb l'Ajuntament d'Amposta, com a acusació personada, al jutjat número 2 d'Amposta. La vista ha servit a la jutgessa per escoltar les explicacions pertinents de les parts pel cas de les dietes duplicades. Ferré està denunciat i investigat per suposada malversació pel presumpte cobrament de prop de 24.000 euros que hauria cobrat a l'Ajuntament, i també al Consorci Social i de Salut de Catalunya (CSC), que presideix, així com d'altres entitats i organismes públics dels quals formava part. A partir de la vista d'aquest dilluns, la jutge decidirà si obre definitivament el procés judicial contra l'exalcalde, que es faria davant d'un jurat popular a l'Audiència de Tarragona, o si l'arxiva.

Ferré ha apuntat que de sis denúncies «de caire polític» a les que s'ha enfrontat, cinc han estat arxivades i confia que aquesta darrera també ho serà. L'exalcalde ha rebutjat pactar amb la Fiscalia i l'Ajuntament d'Amposta per la part condemnatòria que suposaria assumir i que no està disposat a acceptar. De fet, ha tornat a insistir en la seva innocència i ha assegurat que té la «consciència molt tranquil·la».

El pacte amb la Fiscalia tampoc hauria satisfet el denunciant el de cas, el regidor no adscrit de l'Ajuntament d'Amposta, Germán Ciscar. «Es tracta de fer justícia. Un polític quan gestiona diner públic, encara ha de donar més exemple. Ha de servir perquè s'enviï un missatge clar: que el polític que pren diners dels ciutadans, té un cost, no li pot sortir gratis i fotre'ns el pel», ha defensat. Ciscar confia que la jutge «tirarà endavant» perquè les proves aportades pels Mossos d'Esquadra «són contundents». «Tinc esperances que es faci justícia i demostrar que davant al corrupció s'ha de denunciar i denunciar i no mirar cap a un altre costat com s'havia fet sempre aquí a Amposta», ha afegit.

tracking