Diari Més

Successos

Extingit l'incendi forestal de Tivissa, que ha cremat 4, 25 hectàrees

Dues dotacions es quedaran al llarg de la nit com a prevenció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han treballat amb un total de 32 dotacions terretres i 8 aèries en un incendi a Tivissa que s'ha originat, el migdia d'aquest dijous 26 d'abril, al costat de la C-44, a l'alçada del quilòmetre 15,5. El foc s'ha declarat a les 13.18h i afecta massa forestal de pi blanc i matoll, afectant l'Espai d'Interès Natural (EIN) Serra de Tívissa-Vandellòs-Llaberia- Colldejou. L’incendi ha estat extingit a les 6.65h d'aquest divendres i ha afectat unes 4,25 hectàrees.

L’incendi, que ha avançat en direcció sud-oest des de la carretera per una zona forestal, ha generat algun focus secundari que ha creuat la carretera però que ha pogut ser controlat ràpidament. Tenint en compte l’entrada de la marinada, s’han prioritzat les tasques d’extinció, amb el suport de mitjans aeris, al flanc dret de l’incendi.

Fins al lloc s’han desplaçat un total de 32 dotacions terrestres, entre les quals hi ha unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Forestal) i una ambulància del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) dels Bombers de la Generalitat, amb el suport de 10 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders, i 4 avions de vigilància i atac). També hi ha efectius dels Mossos d’Esquadra amb 5 patrulles, Agents Rurals que han desplaçat 4 unitats i 2 vehicles GPIF, 2 vehicles de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) i un ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.

El Servei Català de Trànsit ha informat que la carretera C-44 s'ha tallat en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 3’5 i 17 entre Tivissa i Vandellòs. Unes hores més tard, s'ha donat pas alternatiu.

La investigació

Com ha explicat el cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia, el foc ha començat a tocar de la carretera C-44, en el vial de l'antiga carretera on és habitual que si aturin els vehicles i on s'investiga que hauria començat l'incendi. Els Agents Rurals no descarten cap hipòtesi però es treballa en una possible negligència humana, en principi no intencionada. «No n'hi ha evidències inicialment però no podem dir encara quina hauria esta la causa», ha explicat Garcia.Com ha destacat l'inspector en cap dels Rurals, les condicions meteorològiques, perquè feia poc vent, i la proximitat amb la carretera ha facilitat un control ràpid de l'incendi.

Cap a les 22 hores, només quedaven deu dotacions a la zona incendiada. Durant la nit s'han quedat dues unitats de Bombers com a prevenció i l'incendi s'ha donat per totalment extingit a les 6.57 del matí d'aquest divendres.

L'incendi talla la C-44 a la zona afectada.

Quinze dotacions terrestres i set aèries dels Bombers treballen en un incendi a TivissaBombers de la Generalitat

L'incendi forestal s'ha produït al costat de la C-44.

Quinze dotacions terrestres i set aèries dels Bombers treballen en un incendi a TivissaBombers de la Generalitat

L'incendi forestal s'ha produït al costat de la C-44.

Quinze dotacions terrestres i set aèries dels Bombers treballen en un incendi a TivissaBombers de la Generalitat

tracking