Diari Més

Policial

Detenen un veí d'Amposta per tenir armes il·legals de la Guerra Civil a casa

També van intervenir granades i un projectil en un comerç de Sant Carles de la Ràpita

Els agents de la guardia Civil van

Detenen un veí d'Amposta per tenir armes il·legals de la Guerra Civil a casaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí d'Amposta va ser detingut el passat dijous com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armes de guerra.

Els fets es remunten al passat mes de juny, quan personal de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil d'Amposta realitzaven un control relacionat amb la tinença d'armes i explosius. Els agents van detectar que un veí de la localitat tenia diverses armes de foc sense la documentació legal exigida, concretament un rifle «la Coruña», un fusell metrallador «naranjero» i dues armes deavantcarga.

Una vegada en poder dels agents i després d'inspeccionar les armes de foc, es va poder apreciar que les mateixes es trobaven en perfecte estat de funcionament, per la qual cosa es va procedir a la intervenció de les mateixes.

Arran d'aquesta actuació, es va iniciar una recerca a fi d'esbrinar la procedència de les armes de foc intervingudes, concloent que aquestes havien estat adquirides en un comerç de la localitat de Sant Carles de la Ràpita, comerç que l'any 2016 havia estat denunciat per distribuir armes i munició de la passada Guerra Civil sense la corresponent autorització.

Per aquest motiu, durant el matí del dia 18 de juliol agents especialistes de la Guàrdia Civil de Seguretat Ciutadana, Intervenció d'Armes i Explosius i de l'Equip de Desactivació d'Explosius, van realitzar inspecció en el comerç objecte de recerca, localitzant i intervenint 15 granades de mà i un projectil de morter, tots ells mancaven de documentació i certificació d'inutilització corresponents, procedint a formular denúncia al titular de l'establiment per una infracció greu tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, sobre protecció de la seguretat ciutadana.

Posteriorment, arran dels fets detectats, es va procedir a la detenció d'un veí d'Amposta com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armes de guerra, fent lliurament voluntari de tres projectils d'artilleria de 150 mm, procedents de la passada Guerra Civil i que tenia al seu domicili il·legalment.

tracking