Diari Més

Societat

Material adaptat prestat pels ebrencs amb mobilitat reduïda perquè gaudeixin de l'oci

L'Associació per la integració social de persones amb diversitat funcional també ofereix plans de manteniment, reparació i assistència d'aquests equipaments

Una parella passeja prop de la platja amb una cadira-bicicleta adaptada OPair.

Material adaptat prestat pels ebrencs amb mobilitat reduïda perquè gaudeixin de l'ociACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Funcional per a la Integració Social (AFIS) acaba de posar en funcionament dos nous serveis per millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda del territori, ja siguin persones grans, amb alguna discapacitat o que pateixen alguna patologia, i que resideixen o visiten les Terres de l'Ebre. En primer lloc, l'AFIS ofereix un programa de préstec de material adaptat d'oci per a l'aire lliure. Es tracta de bicis de mà, cadires de rodes, OPairs o Scooters que permeten anar a la platja, fer una visita per qualsevol tipus d'espai o població, o participar en sortides organitzades, com per exemple a l'Antic Camí de Sirga o la Via Verda de la Vall de Zafán, entre d'altres. En segon lloc, l'Associació ha posat en marxa un servei de manteniment, reparació i assistència de tot aquest tipus de material i equipament adaptat per a les persones que en són usuàries i per a les residències. També ofereixen l'opció d'una revisió periòdica d'ajuda tècnica.

L'AFIS (Associació Funcional per a la Integració Social) és una entitat sense ànim de lucre formada per persones amb diversitat funcional que, des del 2014, defensa els drets de les persones amb «disCapacitat» i que treballa per millorar la qualitat de vida d'aquestes i per la seva plena inclusió a la societat.

A partir d'aquest mes de juliol han posat en marxa el servei de Turisme i Oci Adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir al préstec de material adaptat en qualsevol població, platja o zona de les Terres de l'Ebre. Els familiars d'aquestes persones també poden beneficiar-se d'aquest servei. Es tracta de material adaptat a l'oci a l'aire lliure, adquirit a través de col·laboradors, i també de handbikes elèctriques que faciliten la participació en sortides en grup.

Per altra banda, també s'ha iniciat un servei de manteniment, assistència i reparació d'ajudes tècniques per a caminadors, cadires de rodes manuals, cadires de rodes electròniques, llits articulats electrònics, grues de trasllat de persones, i altres. Totes les persones usuàries d'aquest tipus de productes i les residències de les poblacions de les Terres de l'Ebre se'n poden beneficiar.

Pla general d'un home prenent el bany a la platja amb una cadira de rodes adaptada.

Material adaptat prestat pels ebrencs amb mobilitat reduïda perquè gaudeixin de l'ociACN

tracking