Diari Més

Policial

Una intensa persecució per l'AP-7 acaba amb tres detinguts carregats amb 680 quilos d'haixix

Els fets van començar a l’Aldea i la persecució va acabar a Pont de Molins després de vuit hores

Un dels vehicles detinguts carregat de haixix

Una intensa persecució per l'AP-7 acaba amb tres detinguts carregats amb 680 quilos d'haixixMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en el tràfic de drogues. Els agents van aconseguir detenir dos homes, de 19 i 22 anys respectivament, el dilluns com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, conducció temerària, velocitat penalment punible, falsificació de document públic, resistència i atemptat als agents de l’autoritat i conduir sense permís per pèrdua de punts, entre altres delictes.

Els fets van passar la matinada de dilluns quan una patrulla de trànsit de les Terres de l’Ebre, que estava fent un control a l’AP-7 a l’Aldea, van veure passar a gran velocitat tres cotxes de gamma alta en sentit nord. Ràpidament, van establir un dispositiu policial per tal d’interceptar els vehicles i es va coordinar diverses unitats i van establir diversos punts de control. En un d’ells a l’Ametlla de Mar, un dels vehicles que escapava va col·lidir contra un vehicle policial. A reus, el mateix vehicle va obligar als agents a saltar al voravia de l’autopista per no ser atropellats pel conductor que circulava fent ziga-zagues i que, en detectar el control, els va intentar atropellar.

Els agents van fer un ràpid tancament de totes les sortides de l’autopista i un equip dels ARRO va poder interceptar un dels vehicles després que aquest destrossés les mesures de seguretat d’un control. El conductor va abandonar el vehicle i va fugir a peu quan es va veure sense sortida.

Pocs minuts després, un segon vehicle dels escapats va arribar al mateix control i va fer mitja volta per fugir en contra direcció. A més, també va intentar atropellar els agents en més d’una ocasió però finalment, aquest també va acabar sortint del vehicle per fugir a peu.

Amb els dos vehicles interceptats, els mossos van iniciar una investigació mentre continuaven la gestió de l’incident. Gràcies a un agent fora de servei, van descobrir que un vehicle va recollir un home a l’autopista, a prop d’on els fugitius havien deixat els vehicles.

Els agents van poder interceptar aquest tercer vehicle a Pont de Molins i van detenir tres homes. D’aquesta manera, l’incident que va començar a l’Aldea a les tres de la matinada, va finalitzar a Pont de Molins (Alt Empordà) a dos quarts d’una del migdia amb tres detinguts. En les comprovacions dels vehicles intervinguts, els mossos van trobar en el turisme de més cilindrada 680 quilos d’haixix distribuïts en fardells. La droga ocupava totalment el maleter, els seients posteriors i el del copilot. El valor de la droga en el mercat negre superava els 3 milions d’euros.

tracking