Diari Més

Successos

Intervenen 80 trampes il·legals per pescar anguiles a la badia dels Alfacs

Les trampes intervingudes anominadess gànguils estan prohibides des de l’any 2007

L'home utilitzava una eina de pesca denominada gànguil, prohibida des del 2007.

Intervenen 80 trampes il·legals per pescar anguiles a la badia dels AlfacsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut 80 trampes il·legals per perscar anguiles a la badia dels Alfacs. En concret, els agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) del Parc del Delta de l’Ebre van enxampar un veí de Sant Jaume d’Enveja pescant amb arts il·legals a les proximitats de la llacuna a finals de la setmana passada, en el marc d’un operatiu per a la eradicació de la captura furtiva i l’ús d’arts il·legals.

Els policies van veure com s’aproximava a la zona de terra una embarcació i la persona que governava la nau manipulava algun tipus d’art de pesca, per la qual cosa es va procedir a la seva identificació i a la inspecció de l’embarcació. Allà van localitzar vuitanta trampes il·legals, de les denominades gànguils, utilitzades per a la pesca de l’anguila. En cabassos hi havia diverses espècies de peix que acabava de capturar, entre altres espècies, 70 peces d’anguila d’entre 10 i 35 centímetres, espècie que està prohibit pescar i comercialitzar.

Els agents van procedir a intervenir la partida de peix, tornant al seu mitjà natural dos exemplars vius. La resta es van donar a un centre benèfic de Sant Carles de la Ràpita.

Les infraccions s’han posat en coneixement de la Generalitat de Catalunya, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi|Mitjà Natural, per a l’obertura d’un procediment sancionador.

tracking