Diari Més

Les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa estaran llestes al febrer de l'any que ve

La consellera Ester Capella anuncia que el curs judicial 2019/2010 ja s'iniciarà al nou complex judicial

Pla general de la consellera de Justícia, Ester Capella, fent una visita d'obres al Palau de Justícia de Tortosa. Imatge del 21 de juny de 2018 (horitzontal)

servei modern, Ester Capella, Palau Justícia, consellera, orbes, seu judicial, TortosaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa estaran llestes al febrer de l'any que ve. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat el nou complex judicial aquest dijous, i ha destacat que sigui un equipament ja dissenyat per oferir uns serveis judicials moderns. «El servei públic s'ha de fer en les condicions adequades per ales persones que hi treballen i per a les persones que acudeixen en seu judicial sigui en la condició que sigui. S'ha de garantir la presumpció d'innocència però també la protecció de les víctimes, i aquest edifici respon a aquests objectius»; ha defensat la consellera. La meitat dels treballs del nou Palau de Justícia de Tortosa s'han completat, l'estructura i els sostres i suposarà una inversió de 5,1 milions d'euros. El nou edifici, situat al cor del nucli antic de Tortosa contribuirà reurbanitzar i millorar tota la zona de la plaça dels Estudis. El partit judicial de Tortosa presta servei a 14 municipis del Baix Ebre, a prop de 80.000 habitants.

La construcció del Palau de Justícia de Tortosa avança sense imprevistos i ja s'han enllestit més de la meitat dels treballs. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha confirmat en la visita d'obres que ha fet aquest dijous, que l'edifici estarà llest al febrer de l'any que ve i obrirà les portes als ciutadans després de l'estiu de 2019.

Els nous jutjats suposen una inversió de 5,1 milions d'euros i són les úniques dependències judicials de nova planta que el Departament de Justícia està construint a tot Catalunya. Actualment, els operaris acaben l'estructura de l'edifici, les parets exteriors i els dobles sostres. En paral·lel, ja han començat la pavimentació de la planta baixa i la distribució dels espais als pisos superiors.

El nou Palau de Justícia de Tortosa es construeix en un solar de 850 metres quadrats propietat de la Generalitat, al carrer de la Mercè i la plaça dels Estudis, just davant de l'actual edifici dels Jutjats. Quan les obres hagin acabat, totes les seccions judicials de la ciutat estaran concentrades en els dos edificis i es preveu resoldre els actuals problemes de falta d'espai i de dispersió –els dos jutjats penals de la ciutat estan ubicats al barri de Ferreries, a les antigues dependències policials dels Mossos d'Esquadra-. L'edifici judicial actual albergarà les jutjats penals, i es compartirà espai amb la Fiscalia. Els cinc jutjats de primera instància i d'instrucció ocuparan les instal·lacions de nova planta, juntament amb el jutjat de guàrdia, el Registre Civil, els serveis forenses de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i una zona de detinguts. El Jutjat Social també continuarà a l'edifici antic.

El nou equipament tindrà una superfície útil de més de 3.500 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d'alçada. Entre les dues seus judicials de Tortosa sumaran més de 7.700 metres quadrats, pràcticament el doble d'espai que fins ara.

Les obres també inclouen la reurbanització de la plaça dels Estudis i d'una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests nous espais públics faran de nexe entre els dos edificis i formaran part del nou pol judicial de Tortosa, que contribuirà a la regeneració del nucli antic.

tracking