Diari Més

La CUP vol votar al ple de Tortosa el cessament del conseller delegat dels hospitals municipals que està sent investigat

Els cupaires retreuen al govern municipal que responsabilitzi GINSA i Sagessa de les irregularitats de contractació i a Movem Tortosa que faci «política aparador»

Núria Rodríguez, portaveu de la CUP Tortosa, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Tortosa.

La CUP vol votar al ple de Tortosa el cessament del conseller delegat dels hospitals municipals que està sent investigatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP Tortosa portarà al proper ple de l'Ajuntament, via moció, el debat i la votació sobre el cessament del conseller delegat de GESAT, l'empresa de gestió sanitària municipal, Pere Panisello. Panisello està sent investigat per prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental i en va donar explicacions a la junta de portaveus del consistori i al consell d'administració de GESAT, la setmana passada. La CUP ha lamentat que l'alcaldessa, Meritxell Roigé, com a presidenta de l'empresa municipal, «no permetés» que el cessament es votés al consell d'administració i ha retret que el govern municipal responsabilitzi les gestores GINSA i Sagessa de les irregularitats de contractacions de serveis i subministraments. Els cupaires també ha criticat que Movem Tortosa no se sumés a la petició de la CUP de cessar Panisello però ho demanés hores després del consell d'administració, via comunicat públic. «Estem una mica fartes de la política aparador», ha dit Núria Rodríguez, portaveu del grup municipal.

La CUP Tortosa ha rebutjat que es faci un "judici paral·lel" a Pere Panisello, conseller delegat de GESAT, empresa de gestió sanitària municipal, que està sent investigat per suposats delictes de prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental relacionats, entre d'altres, amb la contractació de serveis i subministrament de l'Hospital Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre. Panisello, que segueix pendent de ser citat pel jutge d'instrucció del cas, va donar explicacions al consell d'administració de GESAT, on hi tenen representació tots els grups municipals. La CUP va demanar que fos en aquest context es debatés i votés la possibilitat de cessar Panisello per les "responsabilitats polítiques" i la dèbil fiscalització de la gestió dels centres sanitaris tortosins.

Roigé, com a presidenta ho va descartar però la CUP ho portarà al ple. "Així l'alcaldessa no podrà evitar el debat i la votació", ha defensat Rodríguez. La CUP també ha criticat el principal grup de l'oposició, Movem Tortosa, per no haver-los donat suport per debatre el cessament al consell d'administració de la gestora sanitària municipal. "Ens vam quedar soles i hem de dir que ens va sorprendre que Movem fes el comunicat després quan precisament, allà on l'havia de demanar, no ens va donar suport i van explicitar el suport a Pere Panisello amb al creença de les seves explicacions", els ha retret la portaveu cupaire.

Irregularitats sense resoldre

"Hi ha hagut i hi continuen havent irregularitats en la gestió dels hospitals municipals i creiem que es degut a què el govern no ha fet correctament la seva tasca fiscalitzadora", ha assenyalat Núria Rodríguez. La CUP ha recordat totes les seves mocions, queixes i declaracions públiques que han fet per reclamar la fiscalització "contundent" de les empreses municipals de l'àmbit de la salut que estaven en mans de GINSA i Sagessa, "investigades dins d'un gran cas de corrupció", així com les denúncies insistents que han fet contra un model de gestió mercantil dels hospitals de Tortosa que consideren "opac".

Ja al 2014, la CUP, encara sense representació municipal, va impulsar una moció popular on es reclamava una auditoria detallada dels serveis gestionats a la ciutat per Sagessa i GINSA, moció que es va rebutjar. Rodríguez ha retret que en aquell moment el govern municipal defensés que la gestió dels hospitals estava controlada pel llavors regidor i conseller delegat de GESAT, Pere Panisello. "Quan la CUP demanava mesures de control, el govern de la ciutat afirmava que estava totalment fiscalitzat a través de Pere Panisello, i ara que se l'acusa d'una gestió irregular respecte als hospitals esmentats, acusen directament GINSA i Sagessa d'aquesta gestió fraudulenta", ha lamentat Rodríguez. La portaveu de la CUP Tortosa ha dit que és inacceptable "aquest mirar cap a l'altre costat i defugir responsabilitats" del govern municipal, "tenint en compte que les irregularitats eren conegudes des de 2012", arran del cas Innova denunciat a Reus.

Des de 2014, la contractació de serveis i subministraments s'han anat regularitzant. Com ha detallat la portaveu cupaire, s'ha fet al centre de Jesús amb la bugaderia, llum i gas, fàrmacs, laboratoris, o diàlisi - un dels darrers, licitat l'any passat,-, però queda encara, "com a mínim", el servei de pa i brioixeria, que té un cost de 30.000 euros anuals i que encara no ha sortit a licitació pública.

tracking