Diari Més

Policial

Enxampen un mariscador furtiu quan lliurava el marisc a un restaurant a Les Cases d'Alcanar

Van localitzar més producte a l'interior del seu vehicle

Imatge del marisc comissat pels Mossos d'Esquadra a Les Cases d'Alcanar.

Enxampen un mariscador furtiu quan lliurava el marisc a un restaurant a Les Cases d'AlcanarMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un mariscador furtiu que van interceptar el passat 10 de maig mentre servia marisc de procedència desconeguda en un restaurant de Les Cases d'Alcanar.

Els agents van decomissar 5 quilograms de l'espècie Arca Noae, més coneguda popularment com «caixeta» o Arca de Noè, un marisc que presumiblement anava destinat al consum humà sense haver estat depurat, i que no disposava de cap document de traçabilitat que identifiqués el seu origen, cosa que no garantia les condicions higienicosanitàries exigides per al seu consum.

En el moment de ser interceptat pels agents, el mariscador es disposava a lliurar 2 quilograms de marisc a un restaurant de Les Cases d'Alcanar.

Posteriorment, a l'interior del seu vehicle van localitzar 3 quilograms més de la mateixa espècie, que presumptament anaven destinats a la venda en un altre establiment de restauració.

L'home no disposava de llicència de mariscador, no estava donat d'alta en el règim d'autònom, ni era membre de cap confraria de pescadors, tots ells requisits indispensables per poder fer activitats d'extracció de marisc, pel que va ser denunciat per infraccions greus a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítima, que poden comportar sancions de 301 a 60.000 euros.

L'establiment de restauració que va adquirir el marisc també va ser denunciat pel comerç d'espècies sense etiquetar segons l'esmentada Llei, i també per no acreditar que el marisc fora apte per al seu consum segons la Llei 18/2009 de salut pública.

Aquesta actuació està emmarcada dins de l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Assumptes Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i la recollida de marisc il·legal a Catalunya.

tracking