Diari Més

Els CDR tallen la N-340 a les Cases d'Alcanar

Unes 200 perones s'han mobilitzat per demanar l'alliberament dels «presos polítics» i fer una crida a la vaga general

Unes 200 persones s'han mobilitzat per protestar contra els darrers esdeveniments polítics.

Els CDR tallen la N-340 a les Cases d'Alcanar@CDRCambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d'unes 200 persones tallen, des de poc després de dos quarts de 9 del matí d'aquest dimarts, la N-340 a l'alçada de les Cases d'Alcanar en ambdós sentits de la marxa. Així ho informa el compte de Twitter oficial dels Comitès de la Defensa de la República (CDR), on també s'indica que s'han tallat l'AP-7 a Figueres i l'avinguda Diagonal a Barcelona, aquesta darrera ja oberta al trànsit després d'una hora de mobilitzacions.

A Alcanar s'han generat més de dos quilòmetres de retencions, però des de quarts de deu, els Mossos d'Esquadra han fet girar cua els vehicles i els han desviat, en sentit nord per la carretera TP-3318, cap a Alcanar i Ulldecona, i en sentit sud, cap a Vinaròs per la mateixa N-340. Els manifestants han pintat la paraula República a l'asfalt amb color groc i han cridat consignes per defensar la llibertat dels presos polítics i la vaga general.

Les persones concentrades en aquest punt, tot i que preveien mantenir el tall durant tot el dia, han abandonat la carretera sis hores després de mantenir-la tallada davant la imminent actuació dels Mossos d'Esquadra. Els agents -una trentena- han arribat cap a dos quarts de dotze del matí equipats amb material antiavalots. Després d'unes tres hores de calma tensa, i just quan els Mossoshavien encerclat els manifestants per començar a actuar, les prop de 200 persones que mantenien la protesta han decidit aixecar el bloqueig i han abandonat la carretera pel seu propi peu.

tracking