Diari Més

Policial

Intervenen quatre 'bussons' per la captura furtiva d'angula a l'Ebre

Aquests estaven instal·lats a la zona de l'Illa de Gràcia sense precinte numèric

Imatge dels 'bussons' intervinguts a l'Illa de Gràcia.

Intervenen quatre 'bussons' per la capturafurtiva d'angula a l'EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Efectius del Servei Marítim Provincial i del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona va intervenirquatre 'bussons' (art específic per a la pesca de l'angula) utilitzats per a la captura il·legal de l'espècie, en un operatiu encaminat a l'eradicació de la captura furtiva.

En l'operatiu establert el dia 12 es van realitzar un total de quinze inspeccions en diversos llocs propicis per a la captura de l'angula. A la zona de l'Illa de Gràcia de la desembocadura del riu Ebre, van trobar una instal·lació il·legal de quatre 'bussons', als quals els havien retirat el precinte numèric que es dota a cadascun d'ells, a fi de que no es pogués identificar al seu propietari.

La pesca de l'angula en el Delta de l’Ebrees troba regulada per Ordre de 30 de juliol de 1999, en ella es reflecteix entre unes altres, els períodes devedai les autoritzacions (que són nominals i molt restrictives) per a la captura d'aquesta espècie, garantint-se d'aquesta manera la protecció i conservació dels hàbitats naturals i les espècies presents en aquest espai per aconseguir un equilibri sostenible del mateix.

En els últims temps aquesta practica il·lícita es troba molt estesa a la zona, causant un greu perjudici econòmic als professionals autoritzats en la captura de l'anguila i al mateix temps un gran perjudici de l'espècie, que es troba catalogada en el conveni internacional CITIS amb una protecció i control especial.

tracking