Diari Més

L'Auditori de Tortosa acollirà una representació de 'La Passió d'Ulldecona'

L’alcaldessa Meritxell Roigé serà la pregonera de la Setmana Santa de la capital del Baix Ebre

Imatge d'un assaig de la Passió d'Ulldecona.

L'Auditori de Tortosa acollirà una representació de La Passió d'UlldeconaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha donat a conèixer aquest dilluns els detalls del programa d'actes d'enguany. Una de les novetats d'enguany és que el Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà per primer cop, el 18 de març, una representació de 'La Passió d'Ulldecona'. La presidenta de l'Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet, ha destacat que és una de les poques vegades que aquest espectacle es representa fora del seu teatre al municipi del Montsià. Tot i que el tret de sortida als actes de la Setmana Santa es va donar el passat dissabte amb l'actuació de la Moixiganga de Valls a la Catedral, el gruix d'activitats comença aquest dimarts al vespre amb la presentació de l'Opuscle.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, i la presidenta de l'Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet, han presentat aquest dilluns el programa 2018 al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa.

El programa també inclou les tres tradicionals processons que se celebren a Tortosa, particularment la de Diumenge de Rams, la més matinera de Catalunya i una de les més multitudinàries. I també la del Silenci, que es fa a les dotze de la nit de Dijous Sant, i que enguany té com a novetat que la Confraria de les Cinc Llagues interpretarà una peça musical quan la processó passi per la plaça de l'Absis i quan el Crist arribi a l'església de la Puríssima.

També cal destacar el 14è Festival de Música Sacra, que enguany comptarà amb dos concerts: un a càrrec del Cor de Cambra Tyrichae el 23 de març a l'església de Remolins, i l'altre a càrrec de la soprano Cecília Aymí i l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre el dilluns 26 de març a l'església de Sant Blai.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que enguany serà la pregonera de la Setmana Santa, ha fet una crida a la ciutadania a participar de les activitats programades i a visitar el Centre d'Interpretació on s'exposen els onze misteris de les deu confraries. Per la seva part, el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha recordat que la Setmana Santa és una de les temporades vacacionals en la qual més turistes aprofiten per conèixer la ciutat.

tracking