Diari Més

L'alcalde de l'Ampolla, investigat per un delicte de propaganda electoral en la campanya del 21-D

Francesc Arasa està citat dilluns al jutjat de Tortosa però desconeix els fets concrets pels quals se l'investiga

L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa.

L'alcalde de l'Ampolla, investigat per un delicte de propaganda electoral en la campanya del 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de l'Ampolla (Baix Ebre), Francesc Arasa, ha estat citat el proper dilluns al jutjat de Tortosa com a investigat per un delicte de propaganda electoral durant la campanya del 21-D. Arasa va ser un dels molts alcaldes que va ser cridat per la Junta Electoral de Zona als quals es va donar 24 hores per retirar llaços grocs, cartells, adhesius o estelades del espais municipals. Uns dies després l'Ajuntament de l'Ampolla va rebre un segon requeriment per uns llaços grocs que es va al·legar que estaven en espais propietat d'Adif i el Ministeri de Foment. Tot i això, Arasa desconeix quin és el motiu concret de la seva citació. El delicte pel qual s'investiga l'alcalde de l'Ampolla pot ser castigat amb penes de presó entre 3 mesos a 2 anys. De moment, es desconeix si ho ha altres batlles que hagin estat citats com a investigats o si poden arribar més citacions en els propers dies.

Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla, ha estat citat el proper dilluns a les 11:00 hores, al jutjat de Tortosa, com a investigat per un delicte electoral tipificat a l'article 144 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El delicte en matèria de propaganda electoral preveu penes de presó de 3 mesos a 1 any o una multa de 6 a 24 mesos per «dur a terme acte de propaganda una vegada acabat el termini de la campanya electoral o infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats als mateixos, així com les normes relatives a les reunions i actes públics de propaganda electoral».

Les penes de presó poden arribar als 2 anys per a membres de les Forces Armades i de Seguretat, els policies autonòmics, els jutges i fiscals i membres de Juntes Electorals que difonguin propaganda electorals i facin altres activitats de campanya.

tracking