Diari Més

Infraestructures

Móra d'Ebre millora la seva façana fluvial

L'obra ha costat 582.000 euros i pretén millorar la imatge del municipi a nivell turístic

Imatge de la nova façana fluvial de Móra d'Ebre.

Móra d'Ebre millora la seva façana fluvialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha finalitzat les obres de remodelació de la façana fluvial de Móra d'Ebre. El projecte incloïa la recuperació de l'antiga sendera des del Castell al riu i la millora del tram final del passeig de l'Ebre, entre l'embarcador i la plaça de braus. La remodelació ha tingut un cost de 581.579,31 euros. Ha estat finançat per la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Móra d'Ebre i l'ha executat l'empresa Construccions Jaén Vallès SL. La intervenció forma part d'un projecte global de l'Ajuntament per potenciar la imatge del municipi a nivell turístic, connectant els elements arquitectònics i històrics més emblemàtics del casc antic amb la façana fluvial i el riu - que han de ser l'eix vertebrador-.

Per completar la façana fluvial, al límit nord, s'ha actuat al punt final del recorregut dels vianants dintre del casc urbà, que és el punt inicial del conegut camí de sirga. És un tram de 240 metres lineals entre l'embarcador i l'antiga plaça de braus que completa el tram inicial del passeig de l'Ebre. S'hi ha construït i pavimentat la vorera i adequat els talussos del nivell inferior de la riba del riu. També s'ha plantat espècies vegetals autòctones de ribera i col·locat mobiliari urbà, jardineria i enllumenat públic.

La recuperació de l'antiga sendera forma part de la segona fase de protecció i estabilització dels talussos del penya-segat del Castell sobre els edificis del carrer Gracia i Passeig de l'Ebre. Degut als esllavissaments, la sendera pràcticament havia desaparegut i suposava un risc. El camí uneix el carrer del Calvari amb el passeig de l'Ebre i era l'accés entre el nucli antic i l'antic pas de barca, situat a la plaça de Baix.

El sanejament i estabilització dels talussos s'ha fet amb malla d'acer i s'hi ha plantat flora autòctona així com restaurat els murs de pedra seca existents. L'obra ha mantingut i recuperat el recorregut de l'antiga sendera, respectant la topografia existent i aprofitant per crear espais de descans i miradors seguint la construcció tradicional de l'entorn.

tracking