Diari Més

Política

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre cessa els consellers d'ERC i els acusa de «traïdors»

Enric Roig assegura que se'ls va exigir «trencar el carnet del PSC» si volien mantenir la presidència del Consell

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, acompanyat pels consellers Emilio Bertomeu, Josep Mas, Roser Merlos i l'exconsellera Maria Beltran.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre cessa els consellers d'ERC i els acusa de «traïdors»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, va cessar aquest dilluns, els conseller d'ERC amb qui han governat l'ens comarcal des de 2015. Ho va fer poques hores després que ERC i el PDeCAT anunciessin que havien arribat a un acord per presentar una moció de censura i governar plegats el que queda de legislatura. Els republicans van trencar el pacte amb els socialistes pel suport del PSC i el PSOE al 155 i per l'empresonament 'dels Jordis' i una part del Govern i l'exili de la resta. Roig ha acusat de «traïdors» els seus exsocis i ha assenyalat Dani Andreu de no haver complert la seva paraula. Segons ha explicat el president del Baix Ebre, s'hauria exigit als cinc consellers socialistes «trencar el carnet del PSC» si volien mantenir els seus càrrecs. Roig ha lamentat que ERC trenqui un acord de govern que ha estat «sòlid i sense fissures» per passar a governar «amb la gent del 3% i del partit de Jordi Pujol».

El president del Baix Ebre ha assegurat que mentre ERC i el PDeCAT «s'enfronten entre ells, es posen d'acord per posar una estelada a un balcó pensant-se que així resolen els problemes dels pobles i les comarques», ha afegit.

Roig ha lamentat que el pacte ERC-PSC es trenqui quan «sempre» ha tingut «bona entesa», s'ha treballat «sense fissures, ni friccions» i «des de la diversitat i la pluralitat». «Era un pacte sòlid perquè tots sabíem quines eren les nostres divergències i això ens feia forts», ha destacat.

Per altra banda, els socialistes han assegurat que no renegaran de les sigles del partit com se'ls ha proposat per mantenir els càrrecs al Consell. «És impresentable que se'ns demani trencar el carnet per mantenir la presidència», ha criticat. «Hem rebut pressions, ens han insultat però hem mantingut el compromís amb la comarca i amb els republicans i hem aguantat il·legalitats molt grans, com la que van donar suport els nostres socis de govern el 27 de setembre, sense trencar el pacte», ha assegurat.

Enric Roig ha acusat que la política municipal de Tortosa acabi «marcant la política comarcal» i que els republicans deixin el Baix Ebre «en mans dels seus enemics viscerals». «La prova es va veure en el ple de Tortosa –d'aquest dilluns- on van ser capaços de defugir del diàleg sa i democràtic de les mocions del PSC i van debatre les del PP perquè el PSC és còmplice del 155 però l'ha aplicat el PP. El PSC no ha donat suport al 155 i ho direm aquí i a Constantinoble», ha defensat.

Nova composició de govern

La reestructuració que ha fet Roig fa que els nous vicepresidents de la institució són José Emilio Bertomeu, Josep Mas, Roser Merlos i Ramon Brull, que juntament amb Roig integren la Comissió de Govern on queda en minoria el PSC. En una altra resolució, el president comarcal ha establert les diverses delegacions de les comissions informatives i ha assignat als consellers del PSC les noves responsabilitats de govern.

tracking