Diari Més

Amposta tindrà el primer vehicle elèctric d'ús compartit de les Terres de l'Ebre

Es tracta d'un cotxe de lloguer per hores, disponible fora de l'horari laboral i per trajectes curts

És un projecte de mobilitat compartida pensada per a trajectes curts per no «rivalitzar» amb el transport públic.

Amposta tindrà el primer vehicle elèctric d'ús compartit de les Terres de l'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amposta és la primera població de les Terres de l'Ebre on la ciutadania podrà fer ús d'un vehicle elèctric de lloguer. Estarà disponible fora de l'horari laboral i durant els caps de setmana, a un cost econòmic. És un projecte de mobilitat compartida pensada per a trajectes curts per no «rivalitzar» amb el transport públic. Els impulsors són per l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre i la cooperativa Som Mobilitat, amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta –que cedeix una plaça d'aparcament a la zona del Mercat-. El cotxe estarà disponible per llogar a partir de els 17:00 hores perquè en horari laboral els faran servir els treballadors de les entitats signants - la Fundació Privada Gentis i la cooperativa CRESOL Solucions Energètiques Locals-. El d'Amposta és el 9è cotxe elèctric d'ús compartit que implanten a Catalunya.

Aquest dilluns es va signar el conveni de col·laboració entre la cooperativa Som Mobilitat i l'Ajuntament d'Amposta per posat en marxa el projecte de mobilitat elèctrica compartida a les Terres de l'Ebre. El consistori ha cedit una plaça d'aparcament al costat del punt de recàrrega de vehicles elèctrics que hi ha a la zona del Mercat Municipal.

El primer vehicle elèctric compartit al territori ha estat impulsat per l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre, que agrupa diferents entitats d'economia social al territori. L'objectiu és «trencar la lògica» del vehicle privat que es manté la majoria del temps aparcat a casa i implicar-se en la reducció del nombre d'automòbils que circulen a les carreteres i contaminen.

Per utilitzar el vehicle elèctric de lloguer s'ha de ser soci de Som Mobilitat. D'aquesta manera s'accedeix a una aplicació mòbil que gestiona el calendari d'ús i també la ubicació del cotxe. Aquest dijous a l'Espai Kowo d'Amposta es presentarà el projecte a la ciutadania i es constituirà el grup local Som Mobilitat d'Amposta. La cooperativa de consum Som Mobilitat, que no té ànim de lucre, i va començar a funcionar el 2016 per a què diferents entitats del territori «puguin signar acords per gestionar de forma autònoma els serveis de mobilitat elèctrica compartida».

tracking