Diari Més

Protecció Civil desactiva l'alerta del Ventcat un cop finalitzat l'episodi de vent més intents i generalitzat

El vent podrà continuar bufant fort a l’Empordà i cotes altes del Pirineu però amb menys intensitat que aquest dilluns

Imatge d'arxiu d'una mànega indicativa de vent.

Activats avisos per vent a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha desactivat aquest dimarts al matí l'alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat un cop finalitzat l'episodi de vent més intents i generalitzat. No obstant, el Servei Meteorològic preveu que fins aquest dimarts a la tarda encara bufi vent intens de component nord que pot superar ratxes de 90 km/h al Pirineu i Prepirineu i de 100 km/h l’Alt Empordà. En aquesta comarca l’episodi de vent s’allargarà fins aquest vespre.

Durant la nit passada, hi ha hagut un descens marcat de les incidències relacionades amb l'episodi de vent. Tot i això s’han mantingut algunes incidències durant el matí, una d'aquestes s'ha produït poc després de dos quarts de vuit del matí quan hi ha hagut l’avís de la caiguda d’un arbre i pedres a la carretera de la Rabassada a Barcelona, que no ha produït danys personals.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 354 trucades per incidències derivades del vent fins a les dotze d'aquest migdia, la majoria per branques i altres objectes en carrers i carreteres, així com caiguda de tendals, cobertes i elements inestables en edificis. Per comarques, les trucades s'han rebut des del Barcelonès (78); Alt Empordà (71); Selva (41); Vallès Oriental (37); Maresme (38); i Baix Empordà (31). Per municipis les trucades s’han fet des de Barcelona (53); Figueres (22); Badalona (18); la Garriga (17); Riudellots de la Selva (16); Mataró (14), i Pedret i Marzà (12).

D’aquestes trucades derivades als cossos d’emergències, els Bombers de la Generalitat han atès 271 serveis relacionats amb l’episodi de vent, dels quals 157 a la demarcació de Girona -sobretot a l'Empordà- i 98 a la demarcació de Barcelona, on al Maresme s'han atès 31 serveis. La majoria dels serveis s'han fet per retirar arbres i branques caigudes o a punt de caure i elements no estructurals en perill de caiguda com teules, antenes, cartells, marquesines i tendals.

Cal destacar que aquest dilluns a la tarda una persona va resultar ferida greu a Barcelona en caure-li a sobre un mur d'obra en el marc de l'episodi de vent. Aquesta persona va ser atesa inicialment pels Bombers de Barcelona i, posteriorment, el SEM la va traslladar a l'Hospital Sant Pau.

El Servei Català de Trànsit demana als conductors que extremin la prudència en situació de vent i agafin el volant amb fermesa i redueixin la velocitat.

Desactivació del Procicat per fort onatge

Així mateix, Protecció Civil també ha desactivat l’alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat un cop passat el front més intens de fort onatge. No obstant, encara es poden produir onades superiors als 2,5 metres d'altura a l’Alt Empordà fins aquest migdia.

tracking