Diari Més

Meteorologia

El mestral pot superar els 140 km/h avui a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil va activar aquest diumenge a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya

Imatge d'arxiu d'una mànega indicativa de vent.

Activats avisos per vent a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mestral ha entrat amb força a les Terres de l'Ebre i pot superar els 140 km/h i, de fet, en alguns punts del territori s'ha arribat, de moment, a ratxes de 155 km/h, per la qual cosa Protecció Civil demana prudència en els desplaçaments.

Protecció Civil va activar aquest diumenge a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya, Ventcat, per fortes ratxes de vent, generalitzades a partir del vespre i durant tot aquest dilluns.

Segons el Servei Meteorològic (SMC), es podran superar durant el dia d'avui els 126 km/h a les cotes altes dels Pirineus i el nord de les Terres de l'Ebre i els 144 km/h a l'Empordà i al sud de les Terres de l'Ebre.

Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72 km/h i a la resta de comarques de l'interior se situaran al voltant dels 90 km/h.

Durant tota la nit d'aquest diumenge el vent s'ha fet notar amb força i ja ha superat els 100 km/h en alguns punts del sud de Catalunya.

Així, a l'estació meteorològica del Parc Natural dels Ports s'ha arribat a ratxes de 115 km/h, mentre que a Mas de Barberans s'han superat els 90 km/h i al Perelló hi ha hagut ratxes de 88 km/h.

A primera hora del matí d'aquest dilluns s'han apreciat ja els efectes del vent en algunes poblacions, amb contenidors desplaçats o caiguts, i elements del mobiliari urbà escampats pels carrers, com a Sant Carles de la Ràpita.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de vent s'intensificarà i tindrà la seva màxima afectació durant aquest dilluns, quan el vent bufarà de component nord i oest.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució en la mobilitat, així com en les activitats a l'aire lliure, tant a l'entorn natural com les zones urbanes pròximes a arbrat com per exemple parcs i jardins.

tracking