Diari Més

ExpoClick Amposta retira una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments

El diorama havia general polèmica a les xarxes tot i que, segons l'alcalde, no incompleix cap normativa

Pla obert de la maqueta que representa la manifestació contra els empresonaments a Expoclick Amposta. Imatge publicada el 12 de novembre de 2017

Amposta, Playmobil, Expoclick, Pavelló Firal, Somosclicks, Adam TomàsAjuntament d'Amposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ExpoClick Amposta ha retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium. La decisió l’ha pres Somosclicks, organitzadors de l’esdeveniment, després que el diorama hagi generat polèmica a les xarxes socials i alguns mitjans digitals se n’hagin fet ressò i vegin «adoctrinament» en la composició. Segons l’alcalde, Adam Tomàs, als organitzadors «els va fer temor» i, després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. Això, tot i que, segons l’alcalde, no incompleix cap normativa de Playmobil i el consistori els va donar suport perquè la mantinguessin, si així ho volien. Tomàs ha explicat a l’ACN que el consistori es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per unes notícies publicades sobre l'assumpte que considera «tergiversades i surrealistes».

L’alcalde ha explicat que divendres a la nit la pàgina de Facebook d’Expoclick, on es van publicar les fotografies amb els 26 diorames exposats al Pavelló Firal, i on també hi apareixia el de la manifestació, va començar a rebre «atacs». «Hi havia qui deia que també sortien estelades, però només hi ha els ‘clicks’ amb la policia davant, un parc de bombers i banderoles manifestant la llibertat dels presos polítics», ha explicat Tomàs, que diu que els usuaris comentaven que era «vergonyós» que es mostrés una composició així «en una fira per a nens».

En aquesta línia, l’alcalde recorda que els diorames són per a adults i que també els creen adults, que se centren en temes diversos per muntar aquestes maquetes, des d’esdeveniments històrics fins a temes d’actualitat. Davant les crítiques, la junta de Somosclicks es va reunir i va decidir treure de l’exposició el diorama després de «reunir-se amb expositors i venedors que vénen de Madrid», segons Tomàs, que ha assenyalat que el consistori va insistir que per l’Ajuntament «no ho traguessin, que aquesta era una polèmica molt esbiaixada».

«És una qüestió de llibertat d’expressió», ha defensat. «És una vergonya que ara el creador o Somosclicks tinguin temor de represàlies. Com que veuen que aquí es tanca a qualsevol a presó inventant-se autos judicials», ha carregat l’alcalde d’Amposta, que ha insistit que el consistori deixarà «que la gent faci el que vulgui, en temes d’actualitat i en el que sigui».

D'altra banda, Tomàs creu que les notícies que publiquen ‘El Español’ i ‘Libertad Digital’ estan «totalment tergiversades» i explica que un dels mitjans fins i tot fa referència «a un tècnic de joventut que ja fa un any i mig que no està» treballant. «Han fet una barreja de temes a les notícies que és surrealista», considera Tomàs, que ha explicat que 'ABC' també ha publicat sobre la qüestió en una peça «evidentment esbiaixada cap a l’espanyolisme però sense mentides».

tracking