Diari Més

El govern de la Ràpita trenca el pacte amb el PSC i expulsa l'única regidora socialista del govern municipal

La resta de grups de l'equip de govern justifica l'exclusió de Rosa Anglès en la situació política del país

Rosa Anglès

El govern Municipal de la RàpitaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha trencat el pacte amb el PSC i la fins ara regidora de Turisme i Comerç, Rosa Anglès, no continuarà al capdavant d'aquestes regidories. Com expliquen en un comunicat, la resta de grups, ERC, ICV, SI i una regidora no adscrita, han decidit excloure Anglés del pacte «per l'actual situació que està vivint el país i el posicionament del PSC davant l'aplicació de l'article 155 i de l'empresonament del vicepresident de la Generalitat, de sis consellers i dels representants d'Òmnium Cultural i de l'ANC». L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparròs, descarta cap tipus de «problema personal» amb la regidora socialista però apunta que «la situació del país no permet continuar amb el pacte que es va signar a principis de la legislatura».

Sense Rosa Anglés, l'equip de govern de la Ràpita queda format pels 6 regidors d'Esquerra, un d'ICV, un de SI i la regidora no adscrita i exregidora del PSC, Conxi Vizcarro. L'oposició estava formada fins ara per 5 regidors de PDeCAT i 2 de Més Ràpita.

El PSC va entrar al govern municipal després de les eleccions de 2015 amb dos regidors, Josep Pitarch i Rosa Anglés. Pitarch va renunciar a l'acte de regidor poc temps després i va ser rellevat per Conxi Vizcarro. Vizcarro va abandonar el grup municipal del PSC després de les càrregues policials de l'1 d'octubre per desacord amb l'actitud del PSC.

tracking