Diari Més

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre s'acomiada del càrrec un cop publicada al BOE la seva destitució

Xavier Pallarès confia que la delegació del govern espanyol a Catalunya té un «pla» per afrontar qualsevol necessitat al territori

Imatge d'arxiu del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre s'acomiada del càrrec un cop publicada al BOE la seva destitucióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha assumit la seva destitució per part del govern espanyol aquest dijous, una hora després que l'hagin publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Pallarès s'ha acomiadat dels treballadors i funcionaris de la Generalitat que l'han acompanyat des que va assumir aquest càrrec per primer cop, al gener de 2012, i ha assegurat que se'n va «amb un somriure» i amb la satisfacció del treball fet «de la millor manera possible i des de la transparència». El delegat ebrenc no ha rebut cap comunicació oficial de la seva destitució ni sap com es coordinarà la delegació a partir d'ara. «Millo deu tenir un pla sobre què passarà a les Terres de l'Ebre», ha suposat. Pallarès va deixar l'alcaldia d'Arnes (Terra Alta) el passat 11 d'octubre i ara es posa a disposició del PDeCAT, i de les «forces independentistes», per aconseguir els millors resultats possibles en les eleccions del 21 de desembre.

«Vaig començar en política amb un somriure i vull marxar amb un somriure. No m'amargarà l'existència ni el senyor Millo i ni el senyor Rajoy, no tenen prou categoria per fer-ho». Amb aquesta afirmació, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès s'ha acomiadat del càrrec del qual ha estat destituït pel govern espanyol, en aplicació de l'article 155 de la Constitució. «Content i agraït», Pallarès s'ha comiat dels treballadors de l'administració catalana i dels mitjans de comunicació a les portes de l'edifici de les delegacions del Govern.

El delegat ha apuntat que ser destituït pel BOE «no és gaire normal» i ha assenyalat la visió dels juristes que defensen que l'article 155 no permet ni al destitució de càrrecs electes ni la convocatòria d'eleccions per part del govern espanyol però ja acatat l'ordre per respecte també amb el funcionariat. «No els vull comprometre amb la meva persistència», ha assegurat.

Pallarès es posa a disposició del seu partit, el PDeCAT, per «seguir treballant per la situació política de país». «No em preocupa el futur. Són etapes. Jo n'he cremat una i estic immensament satisfet d'haver tingut l'honor de representar les Terres de l'Ebre. No em pensava que seria delegat del Govern però tampoc que em cessaria un BOE», ha dit.

Peticions per Enric Millo

El delegat de Govern a les Terres de l'Ebre ha assegurat que no coneixen quin serà el protocol sense la figura del delegat territorial ni qui la podria assumir. Els directors dels serveis territorials continuen fent la seva feina i caldrà veure com es coordina i a qui cal requerir en cas d'emergència. «El govern espanyol deu tenir alguna solució. Hi ha temes per resoldre i el senyor Millo, que tan coneix el nostre país, suposo que tindrà la resposta», ha apuntat Pallarès. «Davant d'un incident, ara ja com a ciutadà ebrenc, vull estar segur a casa meva i vull entendre que Millo i companyia deuen tenir un pla davant qualsevol necessitat», ha afegit.

tracking