Diari Més

Tortosa abasteix el cementiri municipal amb sis escales de seguretat i fàcil mobilitat

L'Ajuntament assumirà la construcció de columbaris després que la proposta no trobi encaix en el concurs de gestió del tanatori municipal de Jesús

Pla general de l'alcalde i alguns regidors de Tortosa al costat de les noves escales que s'han adquirit per als usuaris del cementiri municipal. Imatge del 31 d'octubre de 2017 (vertical)

Ajuntament, Tortosa, elevador, tanatori, columbari, gestió, Jesús, nínxol, escala, Cementiri, municipal, seguretat, concursACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tortosa ha dotat el cementiri municipal, ubicat al barri de Sant Llàtzer, amb sis noves escales que garanteixen la seguretat i la mobilitat per part dels usuaris i se'n compraran sis més al llarg de l'any. Es tracta d'escales que permeten accedir als nínxols dels pisos superiors i són fàcils de traslladar d'una part a l'altra del recinte. El cementiri compta també amb un elevador per facilitar la introducció dels fèretres en els nínxols més alts. L'alcalde Ferran Bel ha explicat, a més, que el consistori assumirà la construcció del nou espai de columbaris. Aquesta era una de les condicions del paquet de gestió del tanatori municipal de Jesús però, com la proposta no ha encaixat i el concurs s'ha de repetir, l'Ajuntament destinarà una partida del pressupost del proper exercici, d'aproximadament uns 20.000 euros, per construir els primers columbaris on dipositar les restes dels difunts incinerats. Es descarta, també, ampliar els nínxols perquè se n'ha recuperat un bon nombre per posar a disposició dels usuaris.

L'Ajuntament de Tortosa manté les «petites inversions» anuals que milloren el servei del cementiri municipal. En els dos últims anys 's'han invertit 80.000 euros. Les darreres adquisicions són un elevador i sis noves escaldes de seguretat amb rodes, de fàcil mobilitat. Al llarg de l'any se'n compraran sis més per anar retirant els escales tradicions «de seguretat relativa, sobretot per al agent d'avançada edat», com ha assenyalat l'alcalde Ferran Bel.

Construcció de columbaris

Finalment, el consistori ha renunciat a incloure la construcció de l'espai de columbaris en el concurs de gestió del tanatori municipal, que es tornarà a obrir aviat «per enèsima vegada». La intenció inicial era oferir un paquet en aquest concurs que incloïa els columbaris, l'ampliació dels nínxols i la gestió del tanatori de Jesús. «Avui per avui no és viable i inclourem en el pressupost de l'any vinent una dotació per començar a construir-ne», ha explicat Bel. La construcció es farà gradualment i segons la demanda ja que és un projecte que s'anirà «autofinançant». L'Ajuntament de Tortosa preveu invertir uns 20.000 euros inicialment, però es concretarà quan estigui llesta la solució tècnica proposada per fer aquest espai que ha de tenir en compte «la comoditat» dels usuaris. La previsió és que l'any que ve per Tots Sants ja estiguin acabats.

Tanmateix, no es farà cap ampliació per fer més nínxols perquè se n'ha recuperat un bon nombre a partir de la recuperació dels antics i no usats sobre els quals ningú pagava la quota de manteniment anual –de 18 euros-.

Pla americà de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, mirant les noves escales del cementiri municipal a les quals puja el regidor Domingo Tomàs. Imatge del 31 d'octubre de 2017 (horitzontal)

Ajuntament, columbari, concurs, municipal, Cementiri, elevador, Tortosa, nínxol, Jesús, tanatori, escala, gestió, seguretatACN

tracking