Diari Més

Laboral

Les empreses auxiliars de les nuclears d'Ascó i Vandellòs arriben a un acord amb ANAV

L’acord «endreça» el conflicte després de dues jornades de vaga amb un seguiment del 100% i quatre mesos de lluita

Imatge d'arxiu de la nuclear d'Ascó, una de les centrals que rebria empleats de Garoña.

Ascó i Vandellòs obren la porta a treballadors de la nuclear de GaroñaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses auxiliars que presenten servei a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs han arribat a un acord amb la direcció de l’Associació Nuclear d'Ascó-Vandellòs II (ANAV). Així ho informa el sindicat Comissions Obreres (CCOO), que exposa que l’acord s’ha materialitzat després que el resultat de la mediació celebrada dimecres fos validat ahir dijous en les assemblees de treballadors del sector. L’acord arriba després de dues jornades de vaga al juny amb un seguiment del 100% i quatre mesos de reivindicacions. Es preveien noves aturades a l’octubre, que no es realitzaran en haver arribat a un acord.

L’acord recull reivindicacions històriques, com són el reconeixement de les empreses auxiliars com a col·laboradores; deixar constància dels processos de subrogació com a fórmula de manteniment de l’ocupació i certificació de les pràctiques actuals en matèria de retribució en els períodes de recàrrega, blindant-les. L’acord també contempla la creació d’una comissió paritària entre les federacions de CCOO d’Indústria i FICA-UGT i l’empresa principal, on participaran com a membres les companyes i companys de les empreses auxiliars. D’aquesta manera és crea un precedent com a espai d’intervenció sindical entre l’empresa principal i les contractes, més enllà de la prevenció de riscos laborals.

Segons CCOOO, aquest acord «endreça un conflicte de mesos, però no és el final, sinó que inicia un nou marc de relacions laborals amb un ampli recorregut, alhora que permet emmirallar-se en aquesta iniciativa a la resta de sectors industrials amb el mateix model de realitat laboral».

tracking