Diari Més

Dues de les embarcacions de la flota tonyinaire de l'Ametlla de Mar marxen a Múrcia

La Confraria de Pescadors de la Cala lamenta perdre les pesqueres del grup Fuentes però entén que vulguin salvaguardar la seva quota de pesca de tonyina roja

Els lots de tonyina que possiblement han causat les intoxicacions van ser comercialitzats per l'empresa Garciden.

Retiren lots de tonyina fresca per ser els possibles causants de 40 intoxicacions alimentàriesInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La flota tonyinaire del port de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre, ha perdut dues de les sis embarcacions que operaven des del port calero. Es tracta de les pesqueres del grup Ricardo Fuentes e Hijos que ha decidit traslladar-les al port de Cartagena, a Múrcia, on l'empresa té la seu. La Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar ha lamentat perdre el grup Fuentes, que era confrare, però entenen la decisió, una decisió lligada a la situació política catalana i a la quota de pesca de tonyina roja. El grup Fuentes hauria argumentat a la Confraria que, com la quota es designa a la Unió Europea, si Catalunya en queda exclosa, tenen «por» de perdre la part que els correspon si les seves pesqueres tenen el port base a Catalunya i es comptabilitzen en la flota catalana.

Els dos vaixells del grup Fuentes van marxar de port de l'Ametlla de Mar el passat divendres. Hi amarraven des de 2002 quan van comprar les llicències de pesca a antics armadors del municipi. La seva marxa està completament lligada a la situació política de Catalunya i així ho van va argumentar a la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, de la qual formaven part. El president de la confraria calera, Miquel Brull, ha explicat que el grup murcià ha tingut «por que l'estat espanyol deixés les seves barques sense quota», els ha mostrat l'agraïment de la confraria i ha apuntat que entenen que «les empreses hagin de defensar el que és seu».

«Com a Confraria i com a poble és una pèrdua molt gran. Perdem un pes específic davant les altres confraries perquè érem els únics que teníem tres barques dedicades a la pesca per encerclament de tonyina roja. Ens sap molt greu i no ho hauríem volgut», ha lamentat Brull. Ara només una embarcació tonyinaire d'un armador particular és confrare de l'entitat pesquera de l'Ametlla de Mar. El grup Belfegó, que compta amb dues embarcacions pròpies, un altre armador particular es van desvincular de l'organisme de pescadors local fa uns anys.

De moment, no es preveu cap més fuga a la flota tonyinaire però hi ha preocupació i s'ha admès que no volen sortir d'Europa per salvaguardar els seus drets.

tracking