Diari Més

Cultura

Tortosa ja forma part de la Ruta Europea del Modernisme

L'Ajuntament edita material turístic per promocionar el patrimoni modernista de la ciutat

Imatge de l'Escorxador, una de les rutes que ha proposat l'Ajuntament de Tortosa.

Tortosa entra a formar part de la Ruta Europea del ModernismeAjuntament de Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tortosa ja és membre de la Ruta Europea del Modernisme -artnouveau.eu-, una associació de governs locals i d'institucions no governamentals que treballen en la promoció internacional i en la protecció del patrimoni modernista al món. L'entrada de Tortosa en aquesta ruta permetrà compartir coneixements a l'entorn de l'art nouveau i, com ha explicat la regidora de Cultura, Dolors Queralt, tenir un «pont de comunicació i intercanvi» de bones pràctiques. La ciutat de Tortosa ja apareix a la web de la ruta, junt amb altres ciutats catalanes com Barcelona, Tarragona o Girona. A nivell internacional hi ha Glasgow, Riga o Turí, entre altres. Paral·lelament, i per potenciar aquesta nova eina de promoció, l'Ajuntament ha editat material de difusió turística per donar a conèixer els elements del patrimoni modernista a la ciutat i rutes, diferenciades per barris, per conèixer-lo.

Tot i que la petició per formar-ne part s'havia fet fa alguns anys, no ha estat fins que en una reunió de l'Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona s'ha acceptat la proposta i s'ha pres l'acord per l'entrada de la ciutat de Tortosa en aquesta ruta. Un cop adherits, el proper número de la revista que edita l'organisme de la Ruta Europea del Modernisme, inclourà un article dedicat al modernisme de Tortosa.

Com ha apuntat la regidora de Cultura, Dolors Queralt, l'adhesió a aquest organisme servirà per fomentar la comunicació i l'intercanvi entre els membres que en formen part i per compartir experiències de restauració de monuments, de programes de conscienciació pública, d'estratègies de finançament i de desenvolupament del turisme sostenible.

«No podem renunciar i volem apostar per tot aquest patrimoni i que es pot oferir en una visita als que venen a gaudir i visitar la ciutat», ha destacat el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús. De fet, per complementar la promoció que es farà des de la web 'd'art nouveau', el consistori ha editat un opuscle amb set rutes on destaquen l'Escorxador, el parc municipal, la Casa Grego, la Casa Matheu, el Mercat municipal, la Casa Camós, la Casa Pallarés o la Casa Bau.

Tortosa també treballa per aconseguir el segell turístic 'Ciutats amb caràcter', destinat a ciutats mitjanes demogràficament amb una «marcada personalitat» en diferents aspectes com poden ser la història i el patrimoni, la gastronomia i la cultura.

tracking