Diari Més

Gandesa potencia els productes de proximitat i quilòmetre zero

La capital de la Terra Alta celebra la quarta edició del mercat de proximitat i Km 0

Imatge de la inauguració del mercat aquest dissabte.

Gandesa potencia els productes de proximitat i quilòmetre zeroCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant aquest cap de setmana Gandesa acull el IV Mercat de Productes de Proximitat i Km 0, una clara aposta del municipi pels productes agroalimentaris i artesanals produïts a la zona. La plaça del Comerç acull prop de 25 parades de productors vinguts, principalment, de la Terra Alta però també d’altres comarques de les Terres de l’Ebre, els Ports i el Matarranya.

L’alcalde de Gandesa i president comarcal, Carles Luz, va ser l’encarregat d’inaugurar la quarta edició d’aquesta cita. Luz va remarcar la necessitat de potenciar els productes agroalimentaris de qualitat de les comarques properes com a millor arma per lluitar contra la despoblació i fomentar la dinamització econòmica.

El IV Mercat de Productes de Proximitat i Km 0 s’inclou en els actes de ‘1319 Gandesa’, iniciativa destinada a celebrar, el 2019, els 700 anys del casament frustrat que els hereus de les corones Catalanoaragonesa i de Castella van protagonitzar a la capital de la Terra Alta. Per aquest motiu, a més de les paradetes i de demostracions d’oficis tradicionals com canterer o vidrier, Gandesa també acull activitats com exposicions, conferències, cercaviles i espectacles de carrer.

tracking