Diari Més

Un dels guardons dels IV Premis Horts Educatius recau a un institut d'Alcanar

El reconeixement ha sigut per l'IES Sol de Riu d'Alcanar per l'estratègia per comercialitzar productes ecològics i locals

Jornada en la què l'Institut Sòl-de-riu va convidar infants de P3 a visitar l'hort.

Un dels guardons dels IV Premis Horts Educatius recau a un institut d'AlcanarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels guardons dels IV Premi Nacional Horts Educatius Ecològics ha recaigut a un institut d'Alcanar (Montsià). El premi que ha estat en la categoria Educació Secundària, ha sigut per l'IES Sol de Riu d'Alcanar que, a través del seu projecte Agro-verd, ha dissenyat una estratègia formativa per a la creació d'una cooperativa que produeixi i comercialitzi productes ecològics típics de la zona.

A més, han estat premiats centres deMoaña (Pontevedra), Olba (Terol), Alcanar (Montsià) i El Prat de Llobregat (Baix Llobregat) «per ser iniciatives que sorgeixen des de l'entorn rural i que fomenten l'emprenedoria i el desenvolupament d'aquestes zones».

Així ho ha assegurat Montse Escutia, coordinadora del departament tècnic i activitats formatives de l'Associació Vida Sana que, juntament amb la Fundació Triodos, impulsa aquest guardó, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

En la categoria Agricultura Social, el primer premi es lliurarà a l'Associació Espigoladors del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), un projecte basat en la tradició de recollir els productes aprofitables dels camps una vegada finalitzada la collita.

Així, a partir de l'aprofitament de fruites i verdures 'imperfectes', Espigoladors desenvolupa un model productiu que intenta reduir tres problemes: el malbaratament de menjar, la dificultat d'accés a una alimentació sana per a alguns col·lectius en risc d'exclusió social, i la falta d'oportunitats dels mateixos, segons la nota facilitada.

En total s'han presentat 148 projectes, entre els quals els guanyadors del primer premi rebran un guardó d'autor i una dotació econòmica de 1.000 euros per destinar-la al projecte presentat; els accèssits rebran un guardó d'autor i material per a l'hort ecològic; i els finalistes recolliran un diploma acreditatiu.

El lliurament de premis se celebrarà el pròxim 17 de novembre a La Casa Encendida, a Madrid, dins la jornada Horts que transformen.

tracking