Diari Més

La pressió de les bases d'ERC de Móra la Nova acaba amb el pacte de govern amb el PSC

L'agrupació local dels republicans lamenta la laxa oposició i crítica del PSOE i el PSC a les càrregues policials de l'1-O que també van afectar el municipi

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, enxaicant les mans amb el regidor d'Urbanisme (PSC), Carlos Trinchan.

La pressió de les bases d'ERC de Móra la Nova acaba amb el pacte de govern amb el PSCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte de govern municipal entre ERC i PSC a Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, s'ha trencat. Les bases del grup local dels republicans han pressionat els regidors de l'equip de govern per acabar amb l'acord, molestos per la resposta del PSOE i el PSC a les càrregues policial de l'1-O, un assetjament policial que també va patir el municipi. Els dos regidors del PSC, que assumien dues tinences d'alcaldia, deixaran gradualment les regidories, que abandonaran a final de mes. ERC seguirà governant en minoria (té 5 regidors, en front dels 4 del PDeCAT i els 2 del PSC que ara formaran l'oposició) i confia seguir trobant el consens necessari per la governabilitat. L'alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, ha explicat que el trencament s'ha fet de manera «pactada i consensuada» ja que no es vol alterar «la convivència ciutadana».

tracking