Diari Més

Medi Ambient

Gepec-Ecologistes en Acció denuncia a Agricultura per permetre caçar als aiguamolls artificials del Delta

L'entitat ecologista reclama també aturar la jornada de caça prevista per al dissabte 14 d'octubre al filtre verd de l'Embut

Senyal que es troba en el filtre verd del Goleró-Illa de Mar a Deltebre.

Gepec-Ecologistes en Acció denuncia a Agricultura per permetre caçar als aiguamolls artificials del DeltaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El GEPEC-Ecologistes en Acció ha presentat una denúncia administrativa contra el Departament d'Agricultura per «permetre» l'entrada dels caçadors en els dos filtres verds (aiguamolls artificials) d'Amposta i Deltebre, coneguts, respectivament, com l'Embut i el Goleró-Illa de Mar. Els ecologista també preparen una denúncia per la Fiscalia. L'entitat defensa que les caceres als filtres verds afecten greument les espècies protegides que reposen, hivernen, es concentren o crien en aquests aiguamolls construïts i avisen que «autoritzar-hi o no evitar-hi la caça» pot suposar delictes penals com el de prevaricació. Segons el GEPEC, el Ministeri d'Agricultura, propietari dels terrenys, ja va demanar fa uns mesos a la Generalitat que protegís aquests espais de les caceres, i que el Departament de Territori, amb competències de protecció d'espècies, biodiversitat i espais naturals, hauria iniciat gestions per fer-ho.

La denúncia de GEPEC s'ha presentat aquest dilluns 9 doctubre al Departament de Territori, just després d'una primera cacera que es va dur a terme ,el passat dissabte, a la zona del Goleró-Illa Mar, a Deltebre, i davant la previsió que se'n faci una segona, el proper dissabte, a l'Embut, a Amposta. Els ecologistes també han presentat una sol·licitud davant la direcció general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Agricultura, que té les competències en gestió de la caça, i dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, demanant que s'impedeixi cap nova jornada de caça als filtres verds.

tracking