Diari Més

Els alcaldes del Montsià reclamen la dimissió d'Enric Millo

La consell d'Alcaldes condemna la «violència injustificada» de l'Estat contra els veïns de la comarca i exigeix la retirada dels efectius policials traslladats per reprimir l'1-O

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

Els alcaldes del Montsià reclamen la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric MilloACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes del Montsià han reclamat obertament la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a qui també declaren com a 'persona no grata' a la comarca, com «un dels principals responsables de «l'actuació violenta i desproporcionada» dels cossos policials espanyols en la repressió en molts col·legis electorals durant el referèndum de l'1-O. Amb aquests termes s'expressa la declaració institucional pactada pel consell d''Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d'aquest passat dimecres en resposta a les agressions «dictades pel govern de l'Estat», que van deixar més de 900 ferits a Catalunya, 84 dels quals en les càrregues policials a Sant Carles de la Ràpita. Els batlles, que amb el manifest volen donar «suport i solidaritat» als ciutadans atacats, exigeixen també la retirada dels efectius de la policia espanyola i la Guàrdia Civil desplaçats de forma expressa «per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals».

»El diumenge 1 d'octubre de 2017 passarà a la història de Catalunya per la vergonya d'un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d'uns ciutadans absolutament indefensos. Però, sobretot, restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l'actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d'uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l'estat de setge i de por», comença el manifest del consell. El text clou demanant també al govern espanyol que assumeixi «totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d'aquesta brutal repressió» així com la «mediació i el suport» de les institucions europees i de la comunitat internacional per trobar una sortida al conflicte.

La reunió va ser presidida pel socialista Francesc Miró, que fa només dos setmanes va rebre una pluja de crítiques per confiscar i lliurar als Mossos d'Esquadra un paquet amb cartells electorals remès per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a la seu del Consell Comarcal del Montsià que també presideix fruit d'un pacte amb ERC.

tracking