Diari Més

L'alcalde de Deltebre tampoc declara davant del fiscal i no descarta la DUI si no es pot celebrar el referèndum

Lluís Soler ha estat acompanyat per més d'un centenar de persones a Tarragona

Primer pla de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aplaudint a la sortida de fiscalia, aquest 25 de setembre de 2017.

L'alcalde de Deltebre tampoc declara davant del fiscal i no descarta la DUI si no es pot celebrar el referèndumACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDeCAT), tampoc ha declarat aquest dilluns davant del fiscal de Tarragona en la seva citació per donar suport a l'1-O. Soler, que ha estat acompanyat per més d'un centenar de persones que han vingut en dos autocars des del cor del Delta, ha assegurat que el tracte del fiscal ha estat cordial i ha explicat que ha fet constar que el Ministeri Públic s'està «extralimitant» en les seves funcions per iniciar una via judicial quan ja hi ha una oberta. Preguntat per la Declaració Unilateral d'Independència (DUI), Soler ha assegurat que no es pot descartar com una de les alternatives si no es pot celebrar el referèndum de l'1-O. «Nosaltres volem legitimar a través de les urnes la voluntat del poble a dir si vol ser independent o no, i si no podem tenir la veu del poble a través dels vots hi ha altres vies i la DUI n'és una», ha declarat.

A la sortida de la seva declaració a Fiscalia, Soler ha assegurat que les citacions d'alcaldes formen part d'un «espectacle mediàtic que s'instrumentalitza a través de les forces de seguretat i el poder judicial». L'alcalde ha explicat que només defensen «posar les urnes» sota la sobirania popular que fixa el Parlament i que treballarà perquè des ed Deltebre es pugui votar l'1-O «amb tota la legitimitat».

Preguntat per la DUI, l'alcalde de Deltebre i membre de l'executiva nacional del PDeCAT ha explicat que no es pot descartar si no es deixar fer el referèndum. «La DUI és una via alternativa si no podem tenir la veu del poble a través dels vots. No podem renunciar-hi però ho hem de fer de la forma més oportuna possible per a legitimar el procés que, al final, s'acabarà deliberant a través de la legitimació internacional que pugui haver-hi», ha conclòs.

Soler ha estat acompanyat per companys regidors i membres del PDeCAT de les Terres de l'Ebre però també de la direcció nacional com el diputat David Bonvehí, i del Camp de Tarragona, Josep Maria Cruset. També s'han desplaçat a Tarragona, prop d'un centenar de veïns de Deltebre per acompanyar al seu alcalde. Mentre esperaven, han entonat el cant tradicional ebrenc del 'Carrilet'.

tracking