Diari Més

Societat

El sacerdot detingut a Hondures per abús de menors va exercir a Alcanar entre 2011 i 2016

El cas el porta el Jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta

El sacerdot Joan Alonso va ser detingut el passat dijous a Hondures per un presumpte delicte d'abús sexual i prostitució de menors.

El sacerdot detingut a Hondures per abús abús de menors va exercir a Alcanar entre 2011 i 2016

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Alonso, el sacerdot de 52 anys detingut dijous passat per agents de la Direcció Policial d'Investigació d'Hondures per un presumpte delicte d'abús sexual i prostitució de menors,va exercir com sacerdot en les parròquies d'Alcanar i les Cases d'Alcanar entre 2011 i 2016.

El jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta va emetre l'ordre internacional de recerca, captura i extradició del sacerdot de la diòcesi de Tortosa Joan Alonso Bonals, segons ha afirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La causa oberta en aquest jutjat d'Instrucció és conseqüència d'una denúncia presentada en el mes d'abril.

S'acusa el mossèn d'haver tingut relacions amb un menor que ara té 15 anys, encara que els contactes amb l'adolescent haurien començat uns dos anys abans. També diversos mitjans hondurenys també apunten que hauria tingut relacions amb una menor de 16 anys.

A més del sacerdot, el mes de maig passat van ser detingudes diverses persones més en relació amb aquest cas en localitats de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

El mes de maig passat, la jutge va adoptar l'ordre internacional de detenció que es va materialitzar divendres passat, i l'ordre d'extradició serà signada i enviada avui dilluns. Segons informa el TSJC, no hi ha termini perquè el sacerdot passi a disposició del jutge que investiga.

Joan Alonso es trobava en Hondures per un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa i el Bisbat de Trujillo. El Bisbat de Tortosa ha expressat avui la seva «sorpresa» per la detenció en Hondures del sacerdot de la seva diòcesi, Joan Alonso, acusat d'abusar sexualment i prostituir menors.

En un comunicat, el Bisbat de Tortosa va assegurar ahir diumenge que fins que no havia conegut la detenció del sacerdot a través dels mitjans de comunicació «en aquest Bisbat mai s'ha tingut cap mena d'informació de cap comportament inadequat de mossèn Joan Alonso». «Per a tots ha estat una sorpresa aquesta notícia. Esperem que podrà demostrar la seva innocència», afegia el Bisbat.

tracking