Diari Més

Societat

Detingut un sacerdot de Tortosa acusat d'abús de menors

El Bisbat tortosí diu que s'ha assabentat de la detenció pels mitjans de comunicació

Entrada de la Catedral de Tortosa

Detingut un sacerdot de Tortosa acusat d'abús de menorsTortosa turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bisbat de Tortosa ha expressat la seva «sorpresa» per la detenció a Hondures del sacerdot de la seva diòcesi, Joan Alonso, acusat d'abusar sexualment i prostituir a menors.

En un comunicat, el Bisbat de Tortosa ha assegurat que fins que no ha conegut la detenció del sacerdot a través dels mitjans de comunicació «en aquest Bisbat mai s'ha tingut cap informació de cap comportament inadequat demosénJoan Alonso».

Joan Alonso es trobava a Hondures per un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa i el Bisbat de Trujillo responent, segons les mateixes fonts, «a una inquietud missionera que ell havia viscut ja en altres etapes de la seva vidasacerdotal».

«Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació social, hem iniciat el protocol d'actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com també la nostra disponibilitat a col·laborar plenament amb ella», ha afegit el Bisbat.

Les autoritats hondurenyes van informar divendres passat de la detenció del sacerdot espanyol i van informar que va ser a petició d'Espanya acusat d'haver abusat sexualment i prostituir a menors.

El religiós va ser detingut el dijous en el departament de Gràcies a Déu, fronterer amb Nicaragua, aquest d'Hondures, segons un informe de la Força de Seguretat Interinstitucional Nacional (FUSINA).

Amb això es va donar compliment a una «ordre de captura amb finalitats d'extradició emesa per Espanya» contra ell, va assenyalar la institució hondurenya.

A Espanya, el sacerdot està requerit per la Justícia per «suposat responsable d'haver comès els delictes d'abús sexual i prostitució de menors», va indicar laFusina.

tracking