Diari Més

Societat

Els animalistes critiquen que Deltebre es gasti 60.000 euros en correbous

També alerten que la nova ordenança municipal de protecció animal entra en contradicció amb la celebració de la festa

Imatge d'arxiu d'una festa major de Deltebre.

Els animalistes critiquen que Deltebre es gasti 60.000 euros en correbousAjuntament de Deltebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AnimaNaturalisi la plataforma Alternativa a la Festa Taurina a Terres de l'Ebre han denunciat que l'organització de bous embolats o capllaçats al municipi de Deltebre vulnera les ordenances del municipi aprovades el passat juliol de 2017. L'entitat animalista també denuncia la «desproporcionada» inversió municipal, de 59.840 €, per als correbous del municipi.

Al ple de juny es va aprovar el calendari de correbous per a les festes majors del 2017 organitzades pel CD de La Cava, festes del Barracot i festivitat de Sant Miquel amb una aportació econòmica similar a la de l'any passat, de 59.840 €. Aquesta quantitat, segons els col·lectius animalistes, representa que els correbous acaparen gran part del pressupost destinat a les festes.

Els animalistes consideren que les festes estan segrestades per part de les penyes taurines, «creiem que les festes serien més enriquidores per a tothom si el pressupost estigués més repartit entre les diferents activitats», explicavaNidiaCapafons, portaveu de la plataforma Alternativa a la Festa Taurina a Terres de l'Ebre.

AnimaNaturalisper la seva banda, considera la nova ordenança reguladora de la protecció, la tinença i la venda d'animals a Deltebre com un pas endavant en la protecció animal al municipi, però assegura que prohibeix de forma sistemàtica modalitats especialment agressives pels animals com són el bou embolat o el bou capllaçat.

SegonsAnimaNaturalisexisteixen prou evidències científiques que demostren que els bous pateixen durant aquestes modalitats, encara que no hi hagi lesions aparents.

Durant el plenari municipal de juliol, la CUP també va expressar el rebuig al pressupost per activitats taurines. PereMagranéiDayanaSantiago i Callau, regidora de la CUP Deltebre, denunciaven que, «és un despropòsit destinar aquesta quantitat de diners públics a un model de festa on, del maltractament animal se'n fa festa i se li diu tradició».

tracking