Diari Més

Successos

L'incendi de Tivenys segueix actiu i ja ha cremat 80 hectàrees de vegetació forestal

El foc es va iniciar ahir poc abans de dos quarts de cinc de la tarda en una zona de difícil accés

Imatge aèria de l'incendi, que ha començat al fons d'un barranc i es dirigeix cap a la part superior de la serra.

Una trentena de dotacions de Bombers treballen en un incendi forestal a TivenysBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi forestal es va declarar ahir dijous, 27 de juliol, al terme municipal de Tivenys, al Baix Ebre, quan faltaven pocs minuts per dos quarts de cinc de la tarda. El foc es va originar en una zona boscosa de difícil accés entre Tivenys i Bítem, a la Punta del Capelló. Concretament es va iniciar al fons d'un barranc i va pujar la carena fins arribar a dalt del cim. L'incendi continua actiu el matí d'aquest divendres, 28 de juliol, i ja ha cremat unes 80 hectàrees.

Els Bombers, que ahir ja van actuar en l'incendi amb trenta dotacions terrestres i aèries, han estat treballant durant les darreres hores amb eines manuals per tal d’intentar estabilitzar aquest foc. Segons les darreres informacions, l’incendi continua actiu. El flanc dret, ha progressat obrint-se cap el Barranc de les Calobres i el flanc esquerre, ha propagat cap a una zona de barrancs pel Mas de Manolo.Al lloc, treballen una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que, en aquests moments, fan relleu de personal i que, des de primera hora del matí, compten també amb el suport dels mitjans aeris que s’aniran incorporant progressivament. Ateses les condicions del terreny, els efectius dels bombers han de ser heli-transportats.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera TV-3021 està tallada a Rasquera fins al Balneari de Cardó, entre els quilòmetres 0 i 9. Aquest tall és per garantir la seguretat del pas dels vehicles que intervenen en les tasques d’extinció i coordinació de l’incendi.

El telèfon d'emergències 112 havia rebut, al voltant de les 18 hores d'ahir, fins a 129 trucades de persones alertant d'aquest incendi que afecta vegetació.

L'usuària de Twitter Gemma Borras ha fet arribar una fotografia a Emergències Catalunya i a Bombers a través de la xarxa social on adjuntava una fotografia del foc des de la carretera TV-3022 a Rasquera, en direcció cap al Perelló.

Lidia Saura també ha capturat la columna de fum:

Imatge aèria de l'incendi, que ha començat al fons d'un barranc i ha arribat al capdamunt de la serra.

L'incendi de Tivenys porta cremades 20 hectàrees de vegetació forestalAgents Rurals

La columna de fum generada pel foc vista des de la carretera TV-3022 a Rasquera.

Dotze dotacions de Bombers treballen per apagar un incendi forestal a TivenysGemma Borras

tracking