Diari Més

Batea convoca ple extraordinari on es debatrà la possible unió a l'Aragó

Se celebrarà el proper dimarts, 25 de juliol, amb l'objectiu d'aclarir l'assumpte que «pot haver causat desconcert a la gent del municipi»

El motiu pel qual Batea es vol separar de Catalunya són «les discriminacions» per part del Govern.

Batea es planteja separar-se de Catalunya i convertir-se en un poble aragonésViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Batea (Terra Alta) ha anunciat avui un ple extraordinari per clarificar la «discriminació» per part de la Generalitat que va denunciar aquesta setmana l'alcalde, Joaquim Paladella, que va plantejar com a resposta la idea d'un referèndum per unir-se a Aragó i deixar Catalunya.

Segons un comunicat de l'ajuntament, el ple se celebrarà dimarts que ve, 25 de juliol, a causa de l'«ampli seguiment mediàtic» que Batea ha tingut després que el seu alcalde denunciés «un llarg historial de discriminacions» per part del Govern, en relació amb assumptes com l'oferta de places de residències per a ancians i la «imposició» de tres parcs eòlics al municipi.

Paladella va expressar dimarts la seva intenció de «convocar un referèndum» perquè els habitants del municipi decideixin si volen seguir pertanyent a Catalunya o si prefereixen canviar de Comunitat Autònoma per unir-se a Aragó, a més de la seva petició per reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Serra.

La reunió del ple s'ha convocat formalment amb l'objectiu d'aclarir tot l'assumpte que, segons l'ajuntament, «pot haver causat desconcert en la gent» del municipi, i per debatre totes les qüestions en referència a la petició de l'alcalde.

Oposició del Celler

De moment, l'amenaça de Paladella –que retreu a la Generalitat la manca de les places públiques promeses per a la residència d'avis i la imposició de parcs eòlics- ha trobat ja detractors dins del mateix municipi. Al marge de la secció local de l'ANC, aquest mateix divendres, el Celler Cooperatiu de Batea, un dels principals productors de la DO Terra Alta, ha emès també un comunicat amb el qual «vol deixar molt clar que es desmarca totalment» de les intencions manifestades per l'alcalde sobre la possibilitat de «deixar Catalunya i unir-se a l'Aragó». «Per tant continuarem treballant com fins ara hem fet dins de les nostres denominacions d'origen Terra Alta i Catalunya», tanquen.

tracking