Diari Més

Universitat

Estudiants ebrencs de la URV denuncien que se'ls obliga a finalitzar els estudis de magisteri musical a Tarragona

El Campus Terres de l'Ebre anuncia que deixarà d'impartir l'especialitat a partir d'aquest curs només deu dies abans de l'inici de la matriculació

Imatge de l'exterior del Campus Ebre dela URV.

Estudiants ebrencs de la URV denuncien que se'ls obliga a finalitzar els estudis de magisteri musical a TarragonaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants dels graus d'Educació Infantil i Primària, en l'especialitat de música i dansa, del Campus Terres de l'Ebre de la URV es veuran obligats a desplaçar-se a partir del curs vinent a Tarragona per finalitzar-los. Així ho han denunciat aquest dimarts, després que els responsables universitaris els comuniquessin, el passat 8 de juliol, només deu dies abans d'obrir el període de matriculació, que la menció de música i dansa es deixarà d'impartir al centre a partir d'aquest curs vinent amb l'única opció «alternativa» de continuar cursant-los al campus Sescelades de Tarragona. Els afectats, que consideren la mesura un «greuge» i un «menysteniment» cap a les Terres de l'Ebre, reclamen poder finalitzar els estudis amb les mencions que els va oferir el campus ebrenc i rebutgen la possibilitat de desplaçar-se per incompatibilitat d'horaris i l'elevat cost econòmic que els suposaria.

Segons han detallat en una carta-comunicat els estudiants afectats, la direcció de la URV els ha proposat diverses opcions a mode d'alternativa. D'una banda, la ja esmentada presencial, que suposaria un desplaçament dos cops per setmana a Tarragona, que asseguren suposa un sobrecost pròxim als 2.000 euros anuals, a banda de la qüestió de les incompatibilitats amb els horaris del Campus Terres de l'Ebre. També s'ha posat sobre la taula la via telemàtica que, consideren, «no té coherència amb els principis i bases de la URV» com a universitat pública i presencial. També perquè en el cas de la menció de música demana assignatures pràctiques com dansa, formació vocal i auditiva o pràctica instrumental. «Si haguéssim optat per estudiar a distància, hauríem escollit una altra universitat». Tampoc consideren una via intermèdia entre presencial i telemàtica, perquè no resol els problemes esmentats.

«A més, si tenim en compte que molts estudiants estem treballant a les Terres de l'Ebre per poder costejar els elevats preus de la universitat, encara es compliquen més les alternatives», subratllen. Qualifiquen d'«inadmissible» que se'ls comuniqués aquesta poca antelació el canvi i no se'ls hagi donat oportunitat de parlar amb els responsables acadèmics del campus ebrenc, a qui retreuen no haver «sabut donar la cara». També lamenten que des de Tarragona se'ls hagin donat explicacions sobre la mesura. «Creiem que no és just i no s'ha tingut en compte els interessos dels estudiants», lamenten. Recorden, a més, que en el cas del Campus de l'Ebre de la URV només s'imparteixen el 8,9 per cent dels graus que ofereix la universitat i que ja s'ofereixen simultàniament també a Tarragona, tot i representar un 24% de la població.

«Una mostra de discriminació més cap a les nostres terres», afegeixen, tot recordant, a més, que en aquesta zona, precisament, la tradició musical és mot forta i està molt arrelada, amb un «gran potencial d'alumnat» i un nivell per part dels estudiants «elevat». Per tot plegat, consideren que la mesura és un «nou menysteniment cap a les Terres de l'Ebre, una discriminació per als nostres estudiants i un atac a l'essència musical d'aquestes terres. És, en definitiva, un greuge flagrant per a les Terres de l'Ebre respecte el Camp de Tarragona», conclouen.

tracking