Diari Més

Societat

Batea es planteja separar-se de Catalunya per convertir-se en un poble aragonés

L'alcalde, Joaquim Paladella, ha sol·licitat una reunió amb la subdelegació del govern perquè se'ls informi de les vies que hi ha per canviar de comunitat

El motiu pel qual Batea es vol separar de Catalunya són «les discriminacions» per part del Govern.

Batea es planteja separar-se de Catalunya i convertir-se en un poble aragonésViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Batea, a la Terra Alta, està sospesant la possibilitat de deixar de ser un poble català per convertir-se en aragonès a causa de la «discriminació» que pateix per part del Govern català. Així ho explica el diari El Mundo, que informa que l’alcalde de la població, Joaquim Paladella, ha sol·licitat oficialment reunir-se amb la subdelegació del Govern a Tarragona per tal que se’ls informi de «les fórmules jurídiques que existeixen i quins sistemes hi ha» per separar-se de Catalunya i passar a formar part de l’Aragó. Després d’aquesta reunió, de la qual el batlle està pendent que se li assigni una data, Batea prendrà la decisió sobre canviar o no de territori.

El motiu pel qual el poble ebrenc es planteja deixar de ser català són «les discriminacions, els agreujaments i les topades amb el Govern», segons afirma Joaquim Paladella en declaracions al rotatiu. L’alcalde diu que els habitants del poble se senten catalans i no volen marxar, però que amb aquesta actitud «els fan fora».

Paladella explica que els «greuges» amb el Govern van iniciar-se el 1991, quan Unió per Terra Alta –partit del qual forma part- va entrar a governar a Batea tot desplaçant l’antiga Convergència a causa dels vincles de la formació amb el PSC. Al 2010 els bateans van començar a estar ressentits, ja que es va firmar un conveni amb el Govern del tripartit per construir una residència de 60 places concertades. Tot i això, actualment el poble només disposa de 30 places quan, segons l’alcalde, «hi ha situacions límit al poble» encara que «la Conselleria insisteix en què no hi ha llistes d’espera».

L’alcalde de Batea afirma que «la relació amb Barcelona sempre ha estat difícil» i que els enfrontaments són constants, cosa que motiva el plantejament de passar a formar part de l’Aragó.

tracking