Diari Més

Successos

Detenen 17 persones en una operació contra el tràfic de droga a Sant Carles de la Ràpita i Amposta

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a través de clubs cannàbics

Una imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil durant una operació.

Una imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil durant una operació.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, amb la col·laboració d'altres cossos policials, han desarticulat una organització criminal afincada al Montsià que venia productes derivats del cannabis, a través de dues associacions cannàbiques ubicades a Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A més, traficaven amb altres substàncies estupefaents.

En total, han detingut a 17 persones de nacionalitat marroquina, colombiana, espanyola i cubana a Sant Carles de la Ràpita i a Amposta. En total, els cossos policials han realitzat 13 registres en domicilis, garatges i locals, on han aconseguit intervenir droga i material per a manipular-la.

Les investigacions van arrencar a finals del 2016, quan es va detectar un increment de la venda de marihuana a Tarragona, així com la proliferació de les plantes interiors. Després de rebre moltes queixes de l'associació cannàbica de Sant Carles de la Ràpita, la policia va començar a investigar també en aquesta direcció.

Com actuaven

Algunes persones relacionades amb els responsables de les associacions, anomenades cultivadors, establien cultius interiors de la planta de Cannabis Sativa, per produir la droga que posteriorment era distribuïda per les associacions cannàbiques i punts de venda de la localitat.

Altres persones es dedicaven a transportar la droga des dels llocs de cultiu fins els domicilis i l'emmagatzemaven. En aquests transports, els integrants prenien mesures extremes de seguretat per intentar evitar els controls de seguretat, com ara utilitzar segons vehicles anomenats llançaderes.

Un últim grup de persones es dedicava a la distribució de la droga, tant a les associacions cannàbiques com a d'altres punts de venda.

tracking