Diari Més

Castor

La Defensora del Poble Europeu investigarà el finançament del Banc Europeu d'Inversions de la plataforma Castor

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha reclamat l'actuació d'aquesta institució europea

Plataforma marítima del projecte Castor, davant de la costa del Sénia.

El PSC reclama un calendari per al desmantellament del magatzem de gas CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Defensora del Poble Europeu investigarà el finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI) de la plataforma Castor, segons ha informat la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que ha demanat la seva actuació. La plataforma ha acudit a aquesta institució davant la «falta de resposta» del BEI a la reclamació que li va presentar l’any 2010 contra el finançament de la planta d’emmagatzematge de gas natural.

En un comunicat, els impulsors de la reclamació han explicat que «després de set anys ja no hi pot haver cap excusa per reconèixer que les coses es van fer malament», i que el BEI va fer «una mala inversió dels recursos públics» sense tenir en compte les veus que advertien del «risc» de finançar aquest projecte «per la seva inseguretat».

L'entitat també recorda que la garantia del BEI per al projecte era d’uns 200 milions d’euros, aproximadament un 14% del deute, amb un percentatge que anava augmentant a mesura que s’amortitzava el deute. A més, el BEI va comprar bons per valor de 300 milions d’euros «per transmetre al mercat de capitals la seva confiança».

tracking