Diari Més

L'exregidora d'Urbanisme respon que va autoritzar les factures d'Eucaliptus d'acord amb els informes tècnics

Isabel Ferré (PDeCAT) amenaça de querellar-se contra l'alcalde per insinuar el possible finançament de la campanya de CiU amb l'actuació

Isabel Ferré durant la roda de premsa d'aquest divendres.

L'exregidora d'Urbanisme respon que va autoritzar les factures d'Eucaliptus d'acord amb els informes tècnicsAjuntament d'Amposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exregidora d'Urbanisme i actual portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament d'Amposta, Isabel Ferré, ha defensat la seva actuació en l'autorització d'una factura de 15.000 euros a pocs dies de les eleccions per una direcció d'obra en la urbanització del nucli d'Eucaliptus que, finalment, el consistori no haurà de pagar segons una sentència judicial. Ferré ha assegurat que va actuar d'acord amb les prescripcions dels informes tècnics municipals. «Jo no he firmat mai res que no estigui validat pels tècnics de l'Ajuntament i sempre ha estat molt escrupolosa en tot allò que envolta el meu treball», ha argumentat. La cap de l'oposició, en aquesta línia, ha exigit a l'alcalde Adam Tomàs, que rectifiqui o, en cas contrari, presentarà una querella. Tomàs va insinuar que el pagament de la factura, suposadament, podria haver servit per finançar irregularment la campanya electoral de CiU.

«S'ha passat, ha llançat una acusació inadequada i falsa en contra meva i la del meu partit. Potser va ser fruit d'un moment d'èxtasi, però va fer una afirmació exagerada i d'una gran baixesa política. Per això li demano que es disculpi i, si no ho fa, el jutge decidirà», ha declarat en una compareixença pública per respondre l'alcalde. La regidora li ha donat de marge fins el dimarts 13 de juny perquè rectifiqui de forma «pública i explícita». «Adam no pot tapar els problemes amb el seu equip de govern amb acusacions personals en contra meva i el meu partit perquè està creant una ombra de dubte sobre una persona que no ha fet res il·legal», ha afegit. Una acusació, sosté, que també posa en entredit la feina «dels tècnics i l'empresa».

Amb la sentència a la mà del jutjat contenciós-administratiu número 1 de Tarragona que deslliura el consistori de pagar la factura que li reclamava l'enginyeria, Tomàs va explicar que l'equip de govern d'ERC va paralitzar el tràmit del seu pagament després de comprovar no només que havia estat autoritzada quinze dies abans de les eleccions per una obra de feia cinc anys. També va apuntar que el contracte preveia que seria la mateixa empresa adjudicatària la que es faria càrrec d'executar totes les actuacions complementàries de millora en les obres de la urbanització. «O havia una incompetència molt gran o, presumptament, coneixent el tarannà de la forma de finançar-se de CiU, sobta molt que a quinze dies de les eleccions es planti una factura de 15.000 euros i l'aprovi la llavors regidora d'Urbanisme d'una obra de cinc anys abans. Això ens fa sospitar», va declarar Tomàs.

tracking