Diari Més

Judicial

Una sentència deslliura l'Ajuntament d'Amposta de pagar 15.000 euros per una direcció d'obra

L'alcalde retreu a la portaveu del PDeCAT i exregidora d'Urbanisme que autoritzés el pagament per una obra de feia cinc anys quinze dies abans de les eleccions

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, compareixent acompanyat de regidors del govern municipal per donar compte de la sentència del contenciós-administratiu.

Una sentència deslliura l'Ajuntament d'Amposta de pagar 15.000 euros per una direcció d'obraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat contenciós-administratiu número 1 de Tarragona ha desestimat la demanda interposada per una empresa d'enginyeria contra l'Ajuntament de l'Amposta per la qual li reclamava el pagament de 15.000 euros per la direcció d'obra de les millores complementàries del projecte d'urbanització del nucli dels Eucaliptus del passat 2011. Segons ha explicat l'alcalde, el republicà Adam Tomàs, el pagament va ser inicialment autoritzat només quinze dies abans de les últimes eleccions municipals per la llavors regidora d'Urbanisme i actual portaveu del PDeCAT a l'oposició, Isabel Ferré. «O hi havia una incompetència molt gran o, presumptament, coneixent el tarannà de la forma de finançar-se de CiU, sobta molt que a quinze dies de les eleccions es planti una factura de 15.000 euros i l'aprovi la llavors regidora d'Urbanisme d'una obra de cinc anys abans. Això ens fa sospitar», ha declarat.

Tomàs s'ha mostrat satisfet que els jutjats hagin donat finalment la raó al consistori. Segons ha detallat, al nou govern municipal no li va «quadrar» l'autorització d'aquesta factura gairebé cinc anys després i just abans dels comicis. Per aquest motiu, la regidoria d'Hisenda i Urbanisme va decidir aturar el seu pagament i analitzar detalladament el plec de condicions pel que fa a les obres de millora. «Segons el contracte no havien de suposar cap cost afegit i vam decidir no pagar-la», ha relatat. Aquesta decisió va suposar la presentació d'una contenciós-administratiu per part de la firma d'enginyeria que va dirigir l'obra el passat 2016.

Ara, la sentència, del passat 30 de maig, desestima que les arques municipals haguessin de fer front al pagament dels 15.000 euros que l'anterior govern de CiU havia autoritzat pagar a l'enginyeria per construir la zona verda que s'havia inclòs com a millora en el projecte d'urbanització. «L'adjudicació del contracte preveia que per part de l'adjudicatària s'executaria al seu càrrec exclusiu, sense cost per aquest Ajuntament, les millores incloses en la seva oferta», ha relatat Tomàs, fent lectura de la resolució judicial. Tot plegat, assegura, és fruit d'una «incompetència molt gran». Però tampoc descarta, «presumptament», i ateses el context en el qual es va produir l'autorització, que tingués relació amb un finançament de la campanya electoral dels convergents.

Tomàs ha volgut sortir, així, al pas de les crítiques rebudes des de l'oposició del PDeCAT a la seva gestió, tot recordant els problemes heretats que els republicans han hagut de salvar durant els seus dos primers anys de govern en forma de factures, reclamacions i deficiències en projectes pertanyents a èpoques anteriors. «Amb el dia a dia anem trobant aquests rovellons i els intentem salvar», ha assegurat. «No sabem si el primer any molts dels pagaments aprovats pel govern anterior s'havien de fer o no. Aquest el vam poder salvar», ha afegit. Entre els casos més recents, ha exemplificat, la reclamació rebuda aquesta setmana de part d'un grup de treballadors de l'Escola d'Art perquè se'ls reconeguin antiguitats, cotitzacions a la Seguretat Social o jubilacions. Un altre dels maldecaps del consistori actual, ha afegit, és el contracte de subministrament d'aigua potable.

L'alcalde ha assegurat entendre el treball de «l'oposició dels diferents grups polítics», però ha carregat les tintes contra l'actitud dels antics convergents, que es van mantenir 28 anys consecutius al govern municipal. «Les factures que hem d'aprovar per les pífies que va fer CiU encara ens les voten en contra», ha lamentat.

tracking