Diari Més

Medi Ambient

La cimentera Cemex d'Ulldecona defensa que preserva les oliveres i restaura el terreny

La Plataforma Salvem lo Montsià ha iniciat una campanya per aturar l'activitat les extraccions d'argila de l'empresa a la serra del Montsià

La Serra del Montsià, vista des de la Serra de Godall, en una fotografia del Facebook de Salvem lo Montsià.

Salvem lo Montsià entrega més de 1.700 firmes per aturar extraccions d'argila a la serra del MontsiàSalvem lo Montsià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia cimentera Cemex ha defensat la seva política d'explotació i restauració de les canteres d'argila d'Ulldecona després que la Plataforma Salvem lo Montsià hagi iniciat una campanya per aturar aquesta activitat. Els responsables de l'empresa argumenten que les oliveres que es troben dins de l'explotació són reimplantades amb la mateixa terra vegetal i han negat que n'hagin quedat afectats arbres centenaris o mil·lenaris. En aquest sentit, Cemex ha volgut mostrar sobre el terreny el seu pla de restauració amb el qual confia no només que quedi integrat a l'entorn un cop acabades les tasques, d'aquí dos o tres anys, sinó «millorar» l'estat d'algunes de les finques que es trobaven «deteriorades».

Des de 2009, la companyia extreu d'aquesta cantera de dotze hectàrees unes 9.000 tones mensuals d'argila que utilitza per fabricar el ciment. També té autoritzada l'explotació d'una finca pròxima per continuar extraient argila.

tracking