Diari Més

Animals

Lliurades a la Generalitat més de 160.000 firmes per salvar la vaca Margarita

El sacrifici de la vaca, que es vol evitar, està programat per aquest divendres

Un grup de persones visitant la Margarita, que és molt afable amb tothom.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaRubén Lucía

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants del santuari d'animals El Hogar ProVegan deTarragona han lliurat, aquest dimecres, al registre d'Atenció Ciutadana de la Generalitat, més de 160.000 firmes que han recollit a la plataforma Change.org per evitar el sacrifici de la vaca Margarita, previst per a aquest divendres.

La directora d'El Hogar ProVegan, Elena Tova, ha explicat a la premsa que Margarita és una vaca de lídia que viu en una finca de Tortosa des de fa 4 anys, quan un ramader la va regalar a un amic que tenia una finca perquè pogués viure tranquil·la. Per això, ha remarcat, el propietari mai va inscriure la vaca al registre de bestiar i, «després de la denúncia d'una veïna», l'administració ha iniciat els tràmits per al sacrifici de l'animal atenent a la legislació de la Unió Europea, que assenyala que «tot bestiar no identificat serà sacrificat».

En aquest sentit, Elena Tova ha assegurat que la primera mesura que van prendre per evitar «la sentència de mort» va ser intentar inscriure la vaca al registre, «però el problema és que ens han ignorat totalment en les nostres propostes de resolució». A més, Tova ha al·legat que els propietaris de la finca «han tingut Margarita com un animal de companyia, sense cap fi lucratiu», i que «castigar la vaca amb la mort» per l'error del propietari «és totalment injust».

Per aquest motiu, Elena Tova ha dit que la vaca de Tortosa hauria de ser considerada animal de companyia i regir-se sota aquestes lleis, no per les d'explotacions ramaderes. Precisament El Hogar ProVegan ja ha traslladat la Margarita al santuari animal que l'entitat té al Priorat, però asseguren que «finsque no s'arxivi el seu expedient, poden entrar al santuari i matar-la».

Els representants d'El Hogar ProVegan s'han reunit amb membres del gabinet de Presidència de la Generalitat, després de lliurar les firmes, en una trobada que Tova ha qualificat de «cordial». La directora del santuari ha explicat que per fi els «estan prenent seriosament» i que les propostes que han fet seran «traslladades a les persones adequades, perquè es prengui una resolució que esperem que sigui positiva».

Des d'El Hogar ProVegan s'han ofert per costejar totes les proves veterinàries necessàries per legalitzar la situació de Margarita i evitar «el possible assassinat que es vol cometre». De la seva banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha apuntat en un comunicat que «actua per garantir el compliment de la normativa en matèria de traçabilitat, sanitat animal i salut pública».

«És obligació de l'administració competent exigir als propietaris dels animals el compliment de la normativa i actuar en els casos en els quals l'animal no està identificat i el propietari tampoc pot acreditar el seu origen, ni situació sanitària», han afegit.

Des del Departament han asseverat que «s'està treballant amb el propietari per trobar una solució a la situació», però que «a dia d'avui no només no s'ha pogut acreditar l'estat sanitari, la identificació i procedència de l'animal, sinó que aquest ha estat traslladat, sense autorització, a un santuari, amb la qual cosa s'ha forçat una situació que encara complica més la resolució».

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

tracking