Diari Més

Mobilitat

El descarrilament d'un tren a Ascó indigna la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal i l'alcalde d'Ascó critiquen durament la situació de la línia ferroviària R15

Operaris d'Adif estudiant al matí com retirar el tren de mercaderies descarrilat.

El descarrilament del tren a Ascó indigna la Ribera d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou descarrilament d'un tren de mercaderies, aquest dimecres, a Ascó, ha indignat, un cop més, el territori. Segons destaquen alcaldes de la Ribera d’Ebre a través d’un comunicat, aquest és el tercer incident d’aquestes característiques en poc temps a Ascó, fet que ha provocat que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hagi criticat durament la situació de la línia ferroviària R15 i, concretament, entre Ascó i Móra la Nova. Així, la comarca critica la falta d’inversions i de compromís per part tant del Ministeri com d’ADIF.

L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, ha recordat que el pla d’emergències contempla en el seu nivell 3 l’evacuació de la població, tant per carretera com per tren, i que «per línia ferroviària seria inviable, ja que els trens d’Ascó a Móra la Nova tarden més de 20 minuts per fer un trajecte de 15 quilòmetres». A més, ha afegit: «Hi ha trams de via que els trens han d’anar a 30 quilòmetres per hora». En aquest sentit, Buixeda recorda que dimarts hi va haver un incident a la central nuclear d’Ascó, i ha dit que «estem cansats de reclamar al Ministeri d’Interior i al de Foment més inversions al territori, tant a escala humana com d’infraestructures», i ha insistit en la peculiaritat de la zona, que té dues centrals nuclears. L’alcalde d’Ascó ha aprofitat per reclamar als sis diputats de la província al Congrés que prenguin consciència de la situació.

El tren descarrilat ha deixat sense serveiaquest tram de la línia R15. Arran de l’incident, la companyia ha hagut d’habilitar un servei per carretera entre aquests dos municipis per tal de donar una alternativa als usuaris afectats mentre no es retirés el comboi accidentat. El descarrilament s'ha produït poc abans de dos quarts d’onze del matí. La línia afectada per l’incident era la que uneix Barcelona Estació de França amb Riba-roja i Madrid per Tarragona i Reus.

El comboi que ha patit l’incident anava en direcció Tarragona quan, uns metres abans d’arribar a l’estació d’Ascó, ha descarrilat. Això ha provocar que la línia quedés tallada, afectant la circulació de trens i obligant a traslladar els passatgers en autobús fins a l’estació de Móra la Nova. Els serveis per carretera s'han realitzat al llarg de tot el matí i també la tarda, fet que ha provocat retards de fins a 40 minuts.

tracking