Diari Més

Tortosa presenta al món esportiu els CSIT World Sports Games del 2019

L'esdeveniment pot arribar a atreure fins a 10.000 esportistes d'arreu del món

La consellera de Presidència, Neus Munté, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, entre altres, ajunten les mans en la presentació dels CSIT World Games. Imatge del 20 de maig de 2017

consellera, CSIT, Tortosa, candidatura, Ferran Bel, Neus Munté, alcalde, esdeveniment, CSIT World Sport Games, JocsDpt. de la Presidència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tortosa comença a escalfar motors i aquest dissabte ja ha presentat a entitats, associacions i clubs esportius de les Terres de l'Ebre els CSIT World Sports Games que se celebraran a la ciutat el 2019. L'esdeveniment se celebra cada dos anys i pot arribar a atreure fins a 10.000 esportistes d'arreu del món. L'alcalde, Ferran Bel, ha qualificat el projecte «no només de Tortosa i les Terres de l'Ebre, sinó de tot un país» i per això ha animat als ciutadans a sumar-s'hi: «requereix la complicitat de tota la societat civil», ha afegit. A l'acte hi ha participat la consellera de Presidència, Neus Munté, que ha apuntat que els Jocs tindran un «gran impacte» per al país perquè permetran que Catalunya s'ubiqui «més i millor en el context internacional».

En aquest sentit, Munté ha afirmat que hi haurà beneficis en la promoció econòmica i l'àmbit turístic, a més que permetran consolidar l'esport popular inclusiu. D'altra banda, ha recordat que Catalunya ja va estar a punt d'acollir un esdeveniment similar, l'Olimpíada Popular, el 1936, que va acabar quedant estroncada per l'inici de la Guerra Civil.

La consellera ha assegurat que «la màxima unitat i col·laboració» ha permès que la candidatura tortosina fos la guanyadora per acollir els CSIT Sports Games.A l'acte, que s'ha celebrat a l'Espai Sant Domènec, ha participat el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, el president del CSIT, Bruno Molea, l'alcalde de Móra d'Ebre i representant de la Diputació de Tarragona, Joan Piñol, i altres autoritats, entre les quals alcaldes i regidors de les subseus dels jocs ja confirmades: Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. Els jocs del 2019 mantenen oberta la possibilitat d'incorporar noves subseus d'arreu del territori.

tracking