Diari Més

Animals

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina Margarita

El motiu és que no està registrada com a bestiar, però El Hogar ProVegan al·lega que és un animal domèstic i està exempta de la normativa

Un grup de persones visitant la Margarita, que és molt afable amb tothom.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaRubén Lucía

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Margarita és una vaca de lidia que viu en una finca de la zona de Tortosa des que va néixer, fa 4 anys. Quan era petita, la van separar de la seva mare i el propietari de la granja la va regalar a un amic seu, que la cuida des de llavors com un animal de companyia. El seu actual propietari mai la va registrar i no té permís per tenir vaques al seu terreny, tal com indica la normativa europea, fets que el santuari animal El Hogar ProVegan, que té les instal·lacions al Priorat, cataloga d’error humà. Ara, l’administració competent amenaça amb sacrificar la vaca precisament per aquest motiu. Segons la llei de la Comunitat Europea, els animals de granja que no hagin estat identificats, «seran sacrificats». Però el santuari animalista El Hogar ProVegan de Tarragona assegura que la Margarita mai ha estat ni serà un animal de granja, sinó que és un animal de companyia, i que, per tant, no és necessari el seu registre.

Per tal d’intentar salvar la Margarita, els santuaris animalistes El Hogar ProVegan i Wings of Heart han realitzat diversos tràmits administratius, però de moment encara no han aconseguit aturar el sacrifici, que està previst en un termini de deu dies. Per aquest motiu, les entitats han iniciat una petició online a la plataforma Change.org on, amb el títol d’¡Evitemos la muerte de la vaca Margarita!’, es demana al Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat que no es mati la vaca i que aquesta pugui viure «la resta de la seva vida al Santuario El Hogar ProVegan», on compartiria espai amb altres animals i ja no viuria sola, com ha estat fins ara.

Altres vaques en situacions similars a la de la Margarita, com la Carmen de la Comunitat de Madrid, van aconseguir salvar-se, i el santuari animal es recolza en aquests casos per aconseguir la 'victòria'. De moment la petició, que va ser publicada dilluns, està rebent suport de moltes persones. Comentaris d’usuaris titllen d’«inadmisible» el sacrifici, i inclús s’atreveixen a fer un símil de la situació de la Margarita amb els humans: «Si un nadó és trobat a un contenidor, s’ha d’enviar a l’escorxador perquè no ha estat registrat al registre civil?», es pregunta Sara Burillo, de Marbella.

La ‘dulce’ Margarita

Des d’Hogar ProVegan asseguren que l’animal és molt afable amb les persones i amb els nens. Els veïns de la finca, que solen anar-la a veure precisament per la seva simpatia, l’anomenen la ‘dulce’ Margarita. Per tal de donar suport a la iniciativa, que s’ha identificat a les xarxes socials amb l’etiqueta #MargaritaAElHogarProVegan, s’ha realitzat un vídeo on apareix la vaca amb les persones que la visiten ique es pot veure a continuació:

El Hogar ProVegan demana, a través d'una petició online, que l'animal pugui viure al santuari animalista tarragoní.

Mobilització per salvar la Margarita, una vaca que l'administració obliga a sacrificarEl Hogar ProVegan

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

Moltes persones s'han mobilitzat per intentar salvar la vaca.

Mobilització ciutadana per evitar el sacrifici de la vaca tortosina MargaritaEl Hogar ProVegan

tracking