Diari Més

Comença la 25ena recàrrega de combustible a la planta nuclear Ascó I

La parada programa gairebé 12.000 ordres de treball i clourà un projecte de cinc anys de millora de la robustesa de les plantes nuclears

Imatge d'arxiu de la central nuclear d'Ascó durant unes maniobres dels serveis d'emergència.

Revocat el sobreseïment de la querella per alliberament de radioactivitat a AscóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat I de la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre) es va desconnectar de la xarxa elèctrica la matinada del passat dissabte per a iniciar els treballs de la 25ena Recàrrega de Combustible de la planta. Un miler de professionals de diferents perfils i especialitats se sumen a la plantilla habitual per reforçar les empreses de servei que treballen en la parada. En concret, s'hi ha programat 11.800 ordres de treball, la majoria per garantir l'operació de substitució de 64 dels 157 elements combustibles que conformen el nucli del reactor. També s'acabarà la implantació de l'última modificació de disseny relacionada amb el projecte Reforç de la Seguretat, cloent un projecte de 5 anys i 100 milions d'euros d'inversió que s'ha fet a les 3 centrals de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs per augmentar la robustesa de les plantes per fer front a eventualitats extremes.

Entre els treballs més significatius de la nova recàrrega hi destaca la substitució de motors en diversos equips de seguretat, la modernització del sistema de control electrohidràulic de la turbina principal, l'extracció de l'intern inferior del vas del reactor i les inspeccions completes de l'alternador principal, dels tubs dels tres generadors de vapor i del recobriment metàl·lic de la contenció. També destaquen els treballs orientats a reforçar la seguretat i l'operació a llarg termini de la central.

Un miler de professionals, d'unes 50 empreses de serveis, treballaran a la parada. El personal de les empreses de serveis que se suma als treballadors de la instal·lació rep una formació ajustada a les activitats que després desenvoluparà a la planta.

tracking