Diari Més

Cultura

Deltebre estrena una nova biblioteca a l'antic centre cívic que ha estat remodelat

L'equipament suposa una inversió de gairebé 1 milió d'euros cofinançada per la Generalitat i la Diputació de Tarragona i el consistori

S'ha reubicat a l'antic centre cívic municipal, remodelat completament per acollir-la.

Deltebre estrena una nova biblioteca a l'antic centre cívic que ha estat remodelatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres, Jusèp Boya, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, ha inaugurat la nova biblioteca 'Delta de l'Ebre' de Deltebre. Aquest equipament s'ha reubicat a l'antic centre cívic municipal, remodelat completament per acollir-la. Amb una superfície útil de 1.374 metres quadrats (sis vegades més que l'antiga biblioteca), l'equipament es distribueix en diverses plantes al voltant d'un gran espai diàfan, amb diferents zones i àrees, com la infantil, la de música, l'espai multimèdia o el fons juvenil. La biblioteca 'Delta de l'Ebre' també disposa de sales per a la formació i per reunions. El centre ha costat 974.718 euros, dels quals el Departament de Cultura n'ha aportat 509.952 euros per al projecte executiu, la construcció, el mobiliari i la senyalització. L'Ajuntament de Deltebre ha aportat 290.300 euros i la Diputació de Tarragona, 174.465 euros.

Boya ha celebrat poder acabar un dels primers projectes que es va trobar a la direcció general, la nova biblioteca de Deltebre. La volia la gent i Boya ha destacat que així s'ha demostrat en l'acte d'inauguració d'aquest dimecres.

El director general ha assegurat que el compromís del Govern en el foment de la lectura i la creació de biblioteques «és real i important». «Creiem que són un dels instruments de transformació social i cultural més potents», ha dit. «Una biblioteca és el paisatge més bonic del món», ha citat Boya fent referència a les paraules d'un autor belga, a la vegada que ha recordat que la «nova Catalunya» és una nació fundada pels llibres i no per les espases. Boya ha assenyalat que amb gairebé 4 milions de persones amb carnet de biblioteca, d'una població de poc més de 7 milions d'habitants, la construcció del nou país a partir de la cultura és un dels trets diferenciadors de la societat catalana i les biblioteques són una aposta fonamental del Govern.

Més espai, aposta per la cultura

La nova biblioteca de Deltebre és de titularitat municipal, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de Terres de l'Ebre. La directora de la biblioteca és Neus Bertomeu Sabaté. Fins ara, Deltebre disposava d'una biblioteca, creada per la Generalitat l'any 1986 i ubicada a la primera planta de l'edifici del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

L'actual consistori va fer una aposta decidida per convertir l'antic centre cívic en aquest nou equipament enlloc de construir un edifici nou que l'albergués. Així ho ha recordat l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler. «Avui creem ànima de poble i orgull de poble. El centre cívic també el podem suplir amb la reobertura del pavelló poliesportiu i amb el pavelló fluvial que aviat tindrà projecte i línies de finançament», ha insistit Soler.

tracking